Der ingen skulle tro at noen kunne bo

Av: Julie Remen | Publisert: 28. May 2015 | Kategori: Arkitektur

Der ingen skulle tro at noen kunne bo

Foto: Kleindienst Group

Hvordan ville du likt å våkne under vann, med panoramautsikt over koraller og fargerikt undervannsliv? Eller kanskje på toppen av et fjell milevis over bakken? Nå kan du få muligheten til begge deler.

Undervannsbolig i Dubai

Arkitektur -

Dubai er kjent for sine ekstravagante prosjekter, som innendørs skisenter, roterende skyskrapere og Magic Gardens. Nå tar byen overdådigheten til nye høyder, med sitt nyeste leilighetsprosjekt “The Floating Seahorse”.

“The Floating Seahorse” utvikles av Kleindienst Group, som i mars lanserte prosjektet. Leilighetene skal stå ferdig i 2016, men allerede nå er 35 av de 42 leilighetene solgt. Prosjektet er blitt mottatt med stor interesse, også fra norske og svenske investorer.

Leilighetene er essensielt båter uten propeller eller fremdrift. De flytende boligene er designet og konstruert til å bli en del av “The World”, som er Dubais kunstige øyprosjekt.

Boligbåtene vil ikke bare bli tilgjengelige i Dubai, men vil også bli konstruert og designet slik at de kan benyttes i andre deler av verden.

Boligene vil ha tre etasjer. Et øvre dekk, en hovedetasje og en underetasje som vil ligge under vannoverflaten.

Soverom og bad vil dermed ligge under vann, og få panorama undervannsutsikt.

Her vil det lages et kunstig korallrev hvor utrydningstruede arter og annet undervannsliv skal få leve og utvikle seg i fredet område.

Ecocapsule – fra vannkant til til fjelltopp  

Dersom du hører fjellet kalle, og heller ønsker å slå leir i høyden, er EcoCapsule noe for deg.

Den lille kapselen på 26 kvadratmeter inneholder soverom med plass til to, minikjøkken, fult funksjonelt bad med dusj og toalett, oppbevaringsrom, skrivebord og to vinduer.

Kapselen høster regnvann og fjerner alle bakterier på egenhånd, ved hjelp av sol- og vindenergi.

Batteriet i kapselen kan også brukes til å lade el-biler, noe som gjør plasseringsmulighetene endeløse. Fra strender, til jungler, til åpne fjellandskap.

  • Foto: EcoCapsule.sk

  • Foto: EcoCapsule.sk

  • Foto: EcoCapsule.sk

  • På innsiden av boligkapselen. Foto: EcoCapsule.sk

  • Foto: EcoCapsule.sk

  • Foto: Kleindienst Group

  • Foto: Kleindienst Group