Planlagt praktpark i Lillestrøm

Publisert: 15. Jun 2017 | Kategori: Arkitektur

Planlagt praktpark i Lillestrøm

Illustrasjon: LINK arkitektur landskap

LINK Landskap har prosjektert den nye utviklingen av Rådhusparken i Lillestrøm. Prosjektet er en utvikling av det historiske området langs Nitelva.

Prosjektet er lagt opp til bl.a skatepark – beskrevet som Nordens flotteste – åtte ulike aktivitetsplasser med lek, aktivitet og kunst, frukthage, amfi, rofylte møteplasser og kafe. Det vil også legges opp til såkalte boardwalks, dvs. enkle trebrygger, langs Nitelva. En ny bred promenade og sykkelvei knytter parken og aktivitetene sammen.

Et av Norges flotteste

I tillegg til LINK arkitektur Landskap så har skaterådgiver i Betongpark AS og ÅF lysdesign deltatt med spisskompetanse i prosjektet.

Det planlagte skateanlegget blir i forprosjektet omtalt som et av Norges flotteste.

En grønn urban park

Forprosjektet er nå klart og ble presentert for politikerne i Skedsmo kommune i dag, torsdag, og rådmannen foreslår at planene behandles i 2018-budsjettet og legges inn i handlingsplanen for 2018-2012. Parkplanene er fra LINK Landskap beregnet til et samlet budsjett på i alt kr 131 millioner og er foreslått utbygget i 3 etapper.

Landskaps teamet har utarbeidet et spennende parkanlegg av det prestisjefylte oppdraget og skapt en grønn urban park utav de store eksisterene gressarealene, i skjønn forening med den rike og stedegne engvegetasjonen langs Nitelva.