Graphisoft lanserer Rhino til ArchiCAD-kobling

Publisert: 5. May 2015 | Kategori: BIM

Graphisoft lanserer Rhino til ArchiCAD-kobling

Graphisoft har i samarbeid med Nikken Sekkei (et av verdens største arkitektkontor med over 2400 ansatte) og Robert McNeel & Associates som er skaperne av Rhinoceros, laget en direkte kobling mellom Rhino og ArchiCAD.

Rhino er blandt verdens mest populære design- og modelleringsprogram innen industridesign og arkitektur. I nesten alle arkitektkontor, er det noen som bruker Rhino, eller har ønske om det. Ut fra de tilbakemeldinger vi har fått, er det derfor et stort ønske som nå blir oppfylt når man nå kan koble Rhino-modeller opp mot ArchiCAD.

Om selskapet

GRAPHISOFT Norge representerer en rekke ledende tegne- og visualiseringsverktøy for byggebransjen og har vært i markedet i 20 år. Mer enn 50% av norske arkitekter bruker i dag ArchiCAD som sitt BIM-program.

I mange av de største og mest prestisjefylte prosjektene bruker man Rhino til å løse kompleks design som normalt vil være vanskelig (om ikke umulig) å løse direkte i et BIM-program. Samtidig har man ofte krav på seg til å levere BIM/IFC-filer til oppdragsgiver og andre prosjekterende. BIG (Bjarke Ingels Group) er et typisk eksempel på verdensledende arkitekter som bruker Rhino som sin primære designprogramvare, men har behov for å lage dokumentasjon og levere BIM.

Derfor har de i tillegg til Nikken Sekkei også vært en viktig bidragsyter med å teste ut denne løsningen fra Graphisoft for å koble Rhino og ArchiCAD.

Løsningen er første steg til sømløs kommunikasjon mellom Rhino og ArchiCAD, fremover vil vi komme med ytterligere forbedringer og utvikling basert på dette samarbeidet.

Nå er den altså tilgjengelig for alle og kan lastes ned gratis her.