Veidekke bygger miljø- og kontorbygg i Trondheim

Av: Pressemelding | Publisert: 19. Oct 2015 | Kategori: BREEAM

Veidekke bygger miljø- og kontorbygg i Trondheim

Foto: Veidekke

Fortin AS har tildelt Veidekke Entreprenør kontrakt på bygging av et nytt trinn i kontorkomplekset i Otto Nielsens veg 12 på Tyholt. Kontorbygget på 9.500 m2 blir det første Veidekke bygger i Trondheim med miljøklassifiseringen BREEAM Excellent.

Oppdraget er verdt 171 millioner kroner ekskl. mva.

Bygget skal miljøklassifiseres i henhold til BREEAM Excellent standard både for designfasen og etter oppføring. Dette setter store krav til blant annet energibruk, inneklima, materialvalg, avfallshåndtering og ikke minst til prosjektledelsen.

For Veidekke i Trondheim er dette en stor, viktig og meget interessant kontrakt

– For Veidekke i Trondheim er dette en stor, viktig og meget interessant kontrakt. I tillegg til at den gir prosjektlederne og fagarbeiderne våre verdifull erfaring med BREEAM, tar vi tildelingen av oppdraget som en bekreftelse på vår kompetanse og posisjon innen bygging av både miljøbygg og kontorbygg, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke.

Det nye kontorbygget får et areal på 6.800 m2 fordelt på fem etasjer over bakken pluss kjeller på 2.700 m2. Råbygget blir i plasstøpt betong. Arbeidene starter i midten av oktober med bygging av et parkeringsanlegg for 430 biler, mens byggingen av selve kontorbygget starter i februar 2016. Prosjektet skal være ferdig til sommeren 2017.