Er du klar for å ta grønt ansvar?

Publisert: 11. Aug 2017 | Kategori: Rådgivning

Er du klar for å ta grønt ansvar?

Foto: OBOS

Bygninger står for 40 prosent av verdens klimagassutslipp, og norske byggeplasser produserer store mengder avfall. Men i årene framover vil vi heldigvis kunne ta i bruk nye materialer og ny teknologi som gir lavere utslipp av skadelige klimagasser.

Byggebransjens store utfordring

OBOS’ miljødirektør, Birgitte Molstad, er opptatt av hvordan boligbyggere og byutviklere skal være med på å løse klimautfordringene.

Rådgivning - Byggingeniøren Birgitte Molstad er kvinnen som skal lede OBOS på veien gjennom det grønne skiftet. Foto: OBOS

Byggingeniøren Birgitte Molstad er kvinnen som skal lede OBOS på veien gjennom det grønne skiftet. Foto: OBOS

– Byggebransjens store utfordring er å ta ut det hele og fulle miljøpotensialet. Hver eneste gang vi planlegger et nytt bygg må vi spørre oss: Har vi tatt i bruk den teknologien som vi vet er med på å gjøre byggene mer klimavennlige?

Planlegger du for framtiden?

Framtidens bygg skal stå godt og lenge, være arealeffektive og ikke minst fleksible for ombygging.

– Vi må planlegge for gjenbruk på en helt ny måte. En gang i framtiden skal nemlig disse bygningene bygges om og brukes til noe vi ennå ikke vet hva er, sier Molstad.

En fagdag for alle som tar byutvikling på alvor

På OBOS Boligkonferanse får vi et innblikk i hvilke grep som må tas for en mer bærekraftig byutvikling. Dyktige foredragsholdere står klare til å gi en dag full av faglig inspirasjon.