Verdensnyhet presenteres på Bygg Reis Deg

Av: Julie Remen | Publisert: 14. Oct 2015 | Kategori: Rådgivning

Verdensnyhet presenteres på Bygg Reis Deg

Driftsjef Terje Førsund og Senior Systemutvikler Audun Kalleberg i Holte. Foto: Aleksandra Mazurek

Da Terje Førsund i Holte skulle bygge seg hus fikk de seg en stor overraskelse. Prosesser som opprinnelig skulle vært svært raske tok lang tid, og priser på materialer og løsninger var diffuse og varierende. Det resulterte i en revolusjonerende ide.

Unødvendig tunge prosesser 

Terje Førsund er driftssjef i Holte. Han inviterer oss inn på deres flotte stand på Bygg Reis Deg, hvor han forteller om sin opplevelse da han skulle bygge hus.

– Vi satte oss ned og valgte modell og tilleggsfunksjoner for huset vi ønsket. Da vi spurte om hva det hele ville komme på fikk vi beskjed om at forespørselen vår måtte sendes til kalkyleavdelingen og at vi ville få svar på dette innen 2-3 uker. Når vi fikk tilbake forslaget vårt med en prisvurdering, og ønsket å legge til nye endringer, tok dette ytterligere 2-3 uker.

En prosess som burde vært effektiv for både kunde og selger ble tung og unødvendig lang.

Mangelen på et brukervennlig, trygt og fremtidsrettet verktøy for prosessen før byggestart, både for hus og moduler, gav Førsund ideen til sitt nyeste produkt: en Smart Katalog for valg av boligløsninger.

Brukevennlighet for kunde og selger

I denne katalogen kan kunden sette seg ned med selgeren og sette opp modellen for huset de ønsker seg.

De kan legge til tilleggsfunksjoner og produkter, som lister, himlinger, ekstra vinduer, og kortere eller lengre vegger. Kunden kan også selv legge til kommentarer i skissene.

Det samme opplegget kan brukes på moduler for eksempelvis brakker og skolehus. Alle funksjoner er allerede priset i Smart Katalog.

– Vi ønsker med dette å gi både selger og kunde et bedre apparat for denne prosessen. Det gir kunden en stor fordel og større trygghet når de velger løsninger, både i forhold til pris og hva som faktisk vil fungere. Det hele vil også gå svært mye raskere, forteller Førsund.

– Det vil også være lettere for selgeren å se hva som er mulig å selge til det gitte bygget, noe som vil skape et bedre forhold med kunden.

– Vi har fått med oss Hedalm og Anebyhus på prosjektet. Vi har fortsatt en jobb å gjøre for å optimalisere kalkylene deres til dette systemet, og vi gleder oss til å utvikle produktet videre. Vi regner med at det vil bli tatt i bruk for fullt i løpet av høsten, avslutter Terje Førsund til Fremtidens Byggenæring.