Bygget som produseres av Moelven blir tre etasjer høyt og skal brukes frem til det nye storsykehuset står ferdig i 2031. Oslo universitetssykehus HF leier bygget av Expandia i påvente av at det nye Rikshospitalet står klart.
Rask byggetid takket være moduler
Den samtidige gjennomføringen av produksjon og grunnarbeid sikrer en raskere ferdigstillelse sammenlignet med tradisjonell plassbygging.
– En av de store fordelene med modulbygg er den korte byggetiden, sier administrerende direktør i Expandia, Runar Heistad.
– Vi er veldige stolte over at Rikshospitalet velger å leie av Expandia. Dette bekrefter vår posisjon som foretrukken leverandør av midlertidige bygg til helse- og omsorgssektoren i Norge. En bransje som virkelig setter kvalitet i høysetet når de skal velge samarbeidspartnere. Vårt mål er å gi gode hjem til familier som er i en sårbar situasjon, fortsetter Heistad.
Når grunnarbeidene ved Rikshospitalet er klare, vil modulene heises på plass og kobles sammen til et ferdig bygg som leverer høy bokvalitet og funksjonalitet.
Det nye bygget gir plass til 70 sengeplasser fordelt på 38 rom, hver med eget bad. Hovedplanet har også romslige fellesfunksjoner som kjøkken, vaskerom, stue og stillerom.
Gjenbruk som en del av løsningen
Etter at det nye Rikshospitalet åpner, vil foreldreovernattingen flyttes over til nye, permanente lokaler. Bygget fra Expandia er tilrettelagt for gjenbruk, og når prosjektet ved Rikshospitalet er ferdig, vil modulene være klare for demontering og gjenbruk på nye lokasjoner.
– Foreldreovernattingen på Rikshospitalet er et utmerket eksempel på hvordan modulbygg kan dekke behovet for midlertidige bygg med høy kvalitet og komfort, sier Heistad før han forteller om modulene liv etter utleieperioden med Rikshospitalet avsluttes.
– Når det nye sykehuset åpner, kan vi gjenbruke modulene i nye prosjekter, noe som forener effektivitet og bærekraft.