Ellen Tidemann som er utdannet bygningsingeniør, kommer fra stillingen som salgssjef i Schüco Norge. Hun sier hun ser frem til å ta fatt på rollen som salgssjef i Staticus, der hun skal styrke selskapets rolle og posisjon på det norske markedet.
– Jeg gleder meg til å utvikle, styrke og dyrke posisjonen til selskapet på det norske markedet. Målet er å kapre ytterligere markedsandeler. Noe som skal gjøres ved å innovere og tenke utenfor den klassiske fasadeentreprenørboksen. Det handler om å tørre så vel som å tenke nytt, noe Staticus har lang tradisjon for, sier hun.
Allerede godt etablert posisjon
Staticus har allerede et godt fotfeste i Norge med innovative prosjekter som The Hub Hotel, Fornebuporten, Via Vika, Valle Wood, Quality Hotel Bodø, Radiumhospitalet og Økern Portal for å nevne noen. På spørsmål om hva som var den viktigste årsaken til at Ellen valgte å bytte lag, svarer hun blant annet selskapets fokus på bærekraft.
– Staticus er ekstremt langt fremme i skoene når det gjelder å tenke sirkulærøkonomi og bærekraft. Gjenbruk, resirkulering og materialreduksjon er en viktig del av ethvert prosjekt. Et godt eksempel er Økern Portal hvor det er brukt resirkulert aluminium i fasaden. Noe som reduserer det totale karbonutslippet betydelig. Vi har bare sett starten på bærekraftstankegangen i bygg- og anleggsektoren, og for meg er det viktig å være en del av et lag der dette tas på alvor, sier hun.
Nye miljøprosjekter
Det er levnet liten tvil om at Staticus mener alvor med bærekraft i alle ledd. Selskapet åpner nå en egen bærekraftsavdeling i Sveits der det kontinuerlig skal jobbes for å redusere karbonavtrykket i byggeprosjekter. I tillegg lanseres Staticus Care i disse dager, som er en service- og vedlikeholdstjeneste for bygninger fra et bærekraftig og energisparende perspektiv. Dette initiativet vil gi en livssyklusstyring av fasader gjennom å tilby tjenester som leasing, vedlikehold og reparasjoner, samt IoT-løsninger som til sammen får bygningene til å fungere til mye lavere driftskostnader og med langt lavere karbonutslipp.
I løpet av høsten lanseres i tillegg et nytt hybrid-fasadesystem av resirkulert aluminium og tre som oppfyller alle tekniske krav til minst TEK 17, og som reduserer karbonavtrykket betydelig sammenlignet med andre materialer.
– Om man ser på fasader som er bygget opp av aluminiumprofiler og glass kan karbonavtrykket reduseres med 50 til 75 prosent. Sammenlignes ikke-resirkulerte aluminiumsprofiler med hybridprofilene av resirkulert aluminium og tre oppnås en CO2-besparelse på hele 70-90 prosent. I tillegg reduseres u-verdien med 15 prosent, avslutter Ellen Tidemann.