Foto: Solcellespesialisten
Publisert: 08.06.2023 

Nå er det kortere ventetid på solceller

Høy etterspørsel har skapt lange ventelister for solcelleinteresserte nordmenn det siste året. Nå jubler markedsleder Solcellespesialisten over at ventetiden har blitt betraktelig kortere. – Bestiller du i dag, kan du få levert i sommer.

Den høye etterspørselen etter solceller og mangel på arbeidskraft har ført til at flere nordmenn har måttet vente lenger enn vanlig på å få levert og montert solcelleanlegg.

Når har det heldigvis snudd, ifølge Carl Christian Strømberg, daglig leder i Solcellespesialisten.

– Vi har rekruttert i snitt en ny ansatt om dagen fra januar og har kapasitet til å levere raskt. Vi er nede på rundt 8 uker ventetid i gjennomsnitt, men noen steder i landet er det enda kortere enn det. Bestiller du i dag, kan du få solcellene levert i sommer, sier Strømberg.

Lønnsom investering

Interessen for solceller har virkelig skutt fart de siste årene. Gode paneler med lang holdbarhet og lite behov for vedlikehold er noen av grunnene, tror Strømberg. Dessuten er nedbetalingstiden på bare 10 år, som er omtrent én tredjedel av forventet levetid på anlegget. Om strømprisene ala 2022 i Sør-Norge skulle fortsette, vil det i gjennomsnitt ta 5-6 år før anlegget er nedbetalt.

– I tillegg er det gode muligheter for å tjene penger på overskuddsstrømmen. Mange opplevde det som en trygghet når strømprisene var skyhøye i fjor. Solcellepaneler er en lønnsom og fremtidsrettet investering, og vi forventer at enda flere nordmenn velger solceller i årene fremover.

Strømberg mener dessuten at våren og sommeren er en ypperlig tid å skaffe seg solcellepaneler.

– Selv om panelene vil produsere strøm hele året, er det større muligheter for å kunne selge overskuddsstrøm i sommermånedene. Solkart.no er en tjeneste der du kan se om ditt tak egner seg for solceller eller ikke. Det er en god start hvis du vurderer solceller i år, sier Strømberg.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring