Backe Prosjekt har en klar ambisjon om å stimulere til innovasjon og bruk av nye løsninger i byggeprosjektene. Samtidig er selskapet opptatt av å utvikle seg selv, og bruke egen kunnskap og erfaring i plan- og tidligfase, hvor muligheten til å påvirke byggeprosjektet er størst.
– Vi er avhengig å ha med oss en god og ansvarlig entreprenør for å kunne gjennomføre med høyt klima- og miljøfokus i alle byggefasene. For oss gir det derfor en ekstra trygghet at vår egen entreprenør, Backe, har samme sertifiseringer som oss og at de har signert Strakstiltak for entreprenører. Med de samme verdiene i bunn, er veien mot å skape et mer bærekraftig byggeprosjekt enklere, sier Bjørn Tore Hagness.
Som et resultat av at Backe Prosjekt ble ISO 14001 sertifisert i forbindelse med strakstiltak 1.0, ansatte selskapet egen leder for miljø og bærekraft.
– Mye av det som kreves for strakstiltak 2.0 har vi allerede på plass i vårt kvalitetssystem, men det er også områder som krever ekstra innsats. Særlig gjelder det målet om 20 prosent reduksjon i klimagassutslipp fra alle våre prosjekter. Et konkret tiltak for å nå dette er at vi fremover øremerker midler til klima- og miljøtiltak og sosial bærekraft i prosjektene. Vi skal levere på det vi sier, kommenterer Backe Prosjekts nye leder for bærekraft, Ina Kristine Talmo
I Backe Prosjekt har det vært jobbet kontinuerlig med forbedringer siden signering av 1.0, og arbeidet har vært fulgt opp av Grønn Byggallianse.
– Bygg-, anlegg-, og eiendomssektoren trenger utviklere som tar bærekraft på alvor. Det at Backe Prosjekt tilslutter seg strakstiltak 2.0 for boligutviklere viser at selskapet er fremoverlent og ønsker å implementere enda flere tiltak for bærekraft inn i sin daglige drift. Vi gleder oss til å følge arbeidet med implementeringen av strakstiltak 2.0, sier Christine Molland Karlsen, fagsjef i Grønn Byggallianse.
Backe Prosjekt ble på nytt i 2022 kåret av Prognosesenteret til den leverandøren med de mest tilfredse boligkundene. Dette i konkurranse med 50 andre boligutviklere og det er 9. gang at Backe Prosjekt har vunnet denne kåringen.
– I Backe Prosjekt er vi sikre på at arbeidet vi gjør med å levere mer bærekraftige bygg, både målt mot klima, miljø og sosial bærekraft, gjør at vi også fremover vil skape høy kundetilfredshet hos våre boligkjøpere. Arbeid med bærekraft er vinn – vinn: bra for miljøet, bra for kundene og bra for oss, sier Bjørn Tore Hagness.
Samarbeid gir miljøgevinst på prosjekt Smedens Hage i Bærum
På Stabekk bygger Backe Prosjekt 157 leiligheter. For å gi en best mulig bo-opplevelse fordeles leilighetene på flere mindre bygg, knyttet sammen av frodige hager og en hyggelig gangvei.
Målet om å skape et miljømessig godt byggeprosjekt har preget både plan- og byggefasen. Entreprenør, rådgivere, UE-er og leverandører har fra starten blitt involvert i prosjektets målsettinger, og invitert til samarbeid om å finne gode løsninger. En ny miljøgipsplate med 68 prosent redusert klimautslipp er et konkret eksempel på et samarbeid som kom i gang mellom Backe, Norgips og Maxbo.
Her er noen tiltak som er gjennomført i prosjektet: naboer og leverandør av maskinutleie hentet byggeelementer før rivning, fossilfri rivning og grunnarbeider, lokalt steinknuseverk for å redusere transport av masse, bruk av lavkarbonbetong, bruk av nyutviklet milljøgips, samt at det planlegges for bruk av precut av stenderverk og gipsplater.
– Som eiendomsutvikler er vi avhengig av å spille på lag med selskaper som også drives av ønsket om å skape en mer bærekraftig byggebransje. At vår egen entreprenør, Backe, er langt fremme og utfordrer både seg selv og prosjektets samarbeidspartnere, betyr mye for oss, sier prosjektleder Ingeborg Louise Rønneberg.