Bruker av bygget blir Bakehuset AS, som med dette får utvidet kapasitet og nytt moderne produksjonsutstyr for baker- og konditorvarer i bygget. Bakehuset AS er et selskap i NorgesGruppen.
I prosessen frem mot kontrakt, som har vart i cirka ett år, har prosjektet blitt utviklet i godt samarbeid med Bakehuset. I denne perioden er det foretatt nødvendig og omfattende prosjektering for optimalisering til Bakehusets bruk, blant annet med forberedelse for optimalt samspill mellom prosessutstyr og byggets behov.
Prosjektet er nå klart for oppføring av et moderne bakeri med stor vekt på energieffektivitet bla. med gjenbruk av varme fra prosessutstyret. I tillegg arbeider vi med flere klimatiltak som punkter i EUs taksonomi, solcelleproduksjon og lignende.
– Vi gleder oss til å starte på prosjektet og dermed også den videre utviklingen av et næringsområde hvor vi har bygget før, sier Ronny Laastad, administrerende direktør i HTB.
Prosjekteringen er allerede i gang, oppstart på byggeplass er planlagt vår 2025, overlevering cirka 1 år senere, når bygget er klart for produksjonsstart. Bygget blir cirka 7100 kvadratmeter, og består blant annet av bakeri, konditori, frys og kontor- og sosialdel. Det skal opparbeides cirka 8000 kvadratmeter, med utomhus areal som inkluderer bla etablering av transportveier, lastesoner, parkering mm.