Foto: Energy Control
Publisert: 15.10.2024 

Klar, ferdig, Go: Spillinspirert app gjør det enklere å fange energityver

Grønn Byggallianses årlige kampanje, Fang energityven, er rett rundt hjørnet. For å gjøre jakten enklere, mer effektiv og gøy, har Energy Control nå laget en gratisversjon av sin EC Go-app som er tilgjengelig for alle under under Fang Energityven-kampanjen.

– EC Go er en app utviklet for å gjøre det så enkelt som mulig å få kontroll over hva som skjer i små og store bygg. Appen avslører raskt små og store energityver. Nå har vi laget en freemium-versjon av appen som alle kan laste ned og bruke under Grønn Byggallianse sin Fang Energityven-kampanje, sier Tommy Hagenes i selskapet Energy Control.

Han forteller at appen er inspirert av et av verdens mest kjente mobilspill, Pokemon Go.

– Mens man i Pokemon Go jakter Pokemons, så jakter vi EC Go energityver. Så «lets Go», Fang energityvene sammen med Grønn Byggallianse, sier Hagenes.

Målet med Fang Energityven-kampanjen er å hjelpe byggeiere med å finne kilder i sine bygg som fører til unødvendig bruk av energi. Grønn Byggallianse oppfordrer derfor alle offentlige og private gårdeiere til å delta ved å for eksempel ta en kveldssjekk av sine bygg og slik fange energityvene! Aktuelle bygg kan være kontorbygg, kjøpesentre, borettslag, skoler, barnehager og driftsbygg.

– Dette er en bransjedugnad, og vi ønsker å gjøre jakten på energityver så effektiv som mulig. Derfor forenklet vi i fjor vårt eget skjema for rapportering. Vi er glade for at Energy Control nå har brukt vårt skjema og laget en integrert versjon i EC Go-appen som gjør det lett for driftere å registrere energityver og rapportere dem til oss. Vi oppfordrer byggeiere til å etterspørre løsninger for å registrere energityver i de verktøy de bruker til daglig. Alle som lager slike verktøy og ønsker å bidra til kampanjen, er velkommen til å gjøre det, men det er viktig å sikre at energityvene som registreres utenfor vårt eget skjema også rapporteres til Grønn Byggallianse, sier kommunikasjonssjef Morten Nordskag i Grønn Byggallianse.

Fakta:

I Fang energityven i 2023 ble hele 873 253 kvadratmeter med bygningsareal registrert og gjennomgått. Funn fra kampanjen avslørte et gjennomsnittlig sparepotensial på 4,45 kWh per kvadratmeter, noe som samlet for Grønn Byggallianse sine medlemmer tilsvarte 223 GWh/år. Dersom dette er sant for alt av næringsbygg i Norge tilsvarte dette 575 GWh/år.

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring