De nye reglene for bærekraftsrapportering i Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), pålegger store selskaper å rapportere blant annet miljødata på en mer omfattende måte allerede for 2024. For byggenæringen i Norge vil dette påvirke hele verdikjeden, inkludert entreprenører, underleverandører og produsenter. Det vil være avgjørende å gjøre datainnsamlingen på en mest mulig digitalisert og strukturert måte for å gjøre rapporteringen enkel og presis.
Hva løser den?
Den nye tjenesten for bærekraftsrapportering i Cobuilder Collaborate hjelper brukerne med å innhente standardiserte og kvalitetssikrede data, noe som reduserer manuelt arbeid og forbedrer rapporteringskvaliteten. Gjennom å sentralisere og digitalisere prosesser som vanligvis er tidkrevende og komplekse, blir det enklere for entreprenører å håndtere essensiell informasjon for rapporteringen. I den nye tjenesten får de samlet inn nødvendig dokumentasjon og data for produktene de bruker i prosjektene sine.
Fordeler for byggebransjen
Tjenesten legger til rette for samsvar med andre viktige reguleringer, som Energibygningsdirektivet (EPBD) og kjemiske risikovurderinger, og sikrer en helhetlig tilnærming til regelverkskrav.
– Den nye CSRD-tjenesten i Cobuilder Collaborate gir entreprenører muligheten til å ha en datadrevet tilnærming til bærekraftsrapportering. Dette gjør det enklere å oppfylle kravene samtidig som det bygges et solid grunnlag for langsiktig transparens og konkurranseevne i byggenæringen, sier Thomas Ingvaldsen, leder for forretningsutvikling i Cobuilder.
En datadrevet tilnærming til bærekraftsrapportering
For mange entreprenører i Norge representerer CSRD en mulighet til å lede an innen bærekraftig bygging og transparens i verdikjeden. Med Cobuilder Collaborates nye tjeneste for bærekraftsrapportering kan aktører enkelt navigere i det komplekse rapporteringslandskapet ved å bruke data som en strategisk ressurs for både rapportering og som et konkurransefortrinn.