Publisert: 28.09.2017 

Nå begynner jobben

Nå er det avgjort: Teamet bak Adapt har fått æren av å forme det nye Regjeringskvartalet. Adapt ble før sommeren...

Nå er det avgjort: Teamet bak Adapt har fått æren av å forme det nye Regjeringskvartalet. Adapt ble før sommeren plukket ut som ett av to konsepter som gikk videre i konkurransen om regjeringskvartalet.

Sensommeren og høsten har vært preget av tette leveranser og forhandlinger og i går annonserte Statsbygg at Team Urbis blir tildelt kontrakten:

- Adapt er juryens favoritt, og Team Urbis scorer best på oppgaveforståelse og nøkkelpersonell. Det forklarer vårt valg.

Et historisk oppdrag

- Dette er trolig det største og viktigste samfunnsoppdraget man kan få som arkitekter og rådgivere. Vi er stolte over å lede et sterkt, tverrfaglig team i denne oppgaven. Det er et historisk oppdrag vi tar fatt på med største alvor, sier Gudmund Stokke, ledende partner og fagansvarlig i Nordic Office of Architecture.

[factbox id="1"]

Prosjektgruppen bak Adapt består av Nordic — Office of Architecture med Haptic Architects i samarbeid med COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, SLA og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, Asplan Viak og underleverandører Scenario, NIKU og Norsam.

Vakker, verdig, vennlig og varig

Regjeringskvartalet skal være Norges fremste beslutningsmaskin: En effektiv, velfungerende, kompakt og attraktiv arbeidsplass. Samtidig skal den føles som en naturlig forlengelse av byen – et sted hvor byens innbyggere har lyst til å være, med nye byrom, parker, besøkssenter og caféer.

- Vi har utviklet Adapt ut ifra ordene vakker, verdig, vennlig og varig. Vi ønsket å designe regjeringskvartalet et attraktivt område for folk å reise til, som formidler norske verdier som åpenhet, og som en god og inkluderende arbeidsplass. I tillegg er det viktig at løsningene tåler tidens tann, forteller Stokke.

I juryens rapport sto følgende:

«Adapt svarer på en overbevisende måte på alle kriteriene for bedømmelse. Spesielt må fremheves hvordan kontorbyggene i Grubbegata og på Einar Gerhardsens plass kan tilpasses og artikuleres til et variert og vennlig gaterom.»

Email
Kopier link
Del med

Jobb

Se alle ledige stillinger her
Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring