– Konseptet Architect@Work ble etablert i Belgia og har nå eksistert i over 10 år. Bakgrunnen for konseptet var at vi ønsket å gjøre noe unikt for byggenæringen, og noe mer enn det som er vanlig for slike messer. Vi tok derfor kontakt med fire kjente belgiske arkitekter for å høre hva de savnet i markedet. På bakgrunn av disse samtalene utviklet vi et konsept som er interessant for alle typer arkitekter, sier Eveline Debouvere, Account Manager for A@W Oslo. Messen vil avholdes 22. til 23 mai på X Meeting Point i Oslo.
Hun forteller om et messe-konsept som setter den besøkende i sentrum.
– Arkitekter er alltid opptatt av å oppdage nye løsninger og konsepter. Vi har derfor valgt å fokusere på produktnyheter som nyere enn to år. Det andre er at vi har et helt spesielt stand-konsept som innebærer at alle utstillerne får 12 kvadratmeter som er innrettet som en trekant, slik at det vil være enklere for besøkende å se alle utstillerne. Dette gjør at det blir enklere for deltakere å gå gjennom messen og likevel få med seg alle utstillerne, sier hun.
Har egne dommere som velger tema
Hun forteller at årsaken til suksessen ligger i at konferansen utelukkende fokuserer på produktnyheter.
– En ting er at vi ikke har så mange utstillere som andre messer, men bakgrunnen for suksessen er også at vi i større grad enn andre fokuserer på spesielt spennende områder. Vi bruker derfor dommere som består av arkitekter som vurderer og bestemmer hvilke produkter som skal stilles ut før vi arrangerer messen. På denne måten kvalitetssikrer vi produktene som stilles ut. Dette gjør også at deltakerne får en god og oppdatert opplevelse som gjør at de kommer tilbake hvert år, sier Debouvere.
Videre forteller hun at de besøkende er arkitekter, interiørarkitekter, ingeniører, landskapsarkitekter, belysningsarkitekter og andre som jobber i byggenæringen.
– Vi jobber med flere produktkategorier, blant annet eksteriør som ser på ulike løsninger for takpanel, fasader, vinduer, dører og annet. Vi har den tekniske delen som ser på belysning, varme, styresystemer og annen relatert teknologi. Vi har en egen kategori som ser på interiør som beslag, akustiske panel, innervegger og mye annet. Den dekorative delen ser på gulvbelegg, veggbekledning og tilhørende produkter. Til sammen gjør dette messen veldig interessant for arkitekter siden man har alt på ett sted. Man kan hente inspirasjon på tvers av det man jobber med, sier hun.
Vil fokusere på den sirkulære økonomi
Debouvere forteller at den forrige messen som ble avholdt i Sverige hadde fokus på sirkulær økonomi, økologi og bærekraftig design.
– Fokuset i Norge vil bli mye av det samme som i Sverige, siden vi ser at dette er interessant for arkitekter. Tema innen den sirkulære økonomien vil derfor gjenspeiles i seminarene og blant foredragsholderne. Foreløpig har vi avtale med Julien De Smedt, en belgisk designer med kontor i Skandinavia. Vi tror dette foredraget vil være spesielt interessant for det norske markedet, sier hun.
– Vi fokuserer også på materialer som skiller seg fra andre, og vil lete etter nye løsninger, som for eksempel alternativer til PVC. Det samme gjelder andre materialer som ikke er bærekraftige, sier hun.
Oversikt over de siste trendene
Hun forteller at de besøkende vil kunne oppdage de siste nyhetene og se mange ulike løsninger.
– Messen vil gi de besøkende en unik mulighet til å hente inspirasjon og bli oppdater på de siste trendene både gjennom produktene og seminarene. I tillegg har vi en egen utstilling av materialer med samme tema som seminarene. Her kan de besøkende treffes og nettverke sammen med hundrevis av utstillere. Her får de besøkende muligheten til å få oversikt over hva som skjer i bransjen i løpet av en dag, sier hun.
– Vi har samlet erfaringer fra hele verden og gleder oss til å introduserer messen i Oslo. Dette vil bli en inspirerende og spennende messe for arkitekter fra hele Norge, avslutter hun.