15 storkontrakter på én dag

15 storkontrakter på én dag

Statsbygg har i dag inngått kontrakter på vel 1,8 milliarder kroner for Veterinærbygget på Ås. Totalt er det inngått 15 kontrakter i entrepriser på mellom 11 og 655 millioner kroner.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi har gått grundig gjennom totalt 53 anbud på bygningsmessig innredning og teknisk utrustning av bygget. Prosjektteamet har hatt en stor jobb med å sjekke kvalitet og referanser bak alle anbudene, sier prosjektdirektør Erik Antonsen.

- Nå er alle kontraktene undertegnet i denne omgang og vi ser frem til å starte samarbeidet med de utvalgte leverandørene rett over sommeren.

Livsviktige funksjoner

Den største kontrakten gjelder bygningsmessig innredning, og innebærer alt av vegger, gulv og himlinger, resepsjons- og kjøkkeninnredninger og alt annet som skal bygges inne i kontordelen av bygget. I tillegg kommer spesialinnredninger til dyrestaller med kranbaner og andre tekniske installasjoner som kreves i et dyrehospital. Kontrakten er på 655 millioner kroner og ble tildelt Hent AS.

I andre enden av skalaen finner vi reservekraftanlegget til rundt 10 millioner kroner som gikk til Coromatic AS. Anlegget skal sørge for nødstrøm gjennom et dieseldrevet aggregat i tilfelle strømstans.

- Kontinuerlig drift av livsviktige funksjoner gir en trygghet til brukerne av Veterinærbygget, som er avhengig av at alt av maskiner og utstyr må fungere til enhver tid, sier Antonsen.

Statsbyggs største byggeprosjekt

Det nye veterinærbygget er Statsbyggs største byggeprosjekt og skal huse både Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen ved NMBU når de flytter fra Adamstuen i Oslo til Ås. Når den 63 000 kvadratmeter store bygningen står ferdig, vil den inneholde alt fra kompliserte laboratorier og undervisningsrom til undersøkelsesrom for syke dyr av alle slag. Bygget skal være innflyttingsklart til studiestart 2020.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen