17.000 ansatte klare for HMS-uka 2017

17.000 ansatte klare for HMS-uka 2017

Årets store HMS-happening i regi av NCC ble i dag sparket i gang på hundrevis av konsernets prosjekter og arbeidsplasser over hele Norden. Det legges opp til en innholdsrik og actionfylt uke med beredskapsøvelser, HMS-kurs, egen helsedag på hovedkontoret i Oslo, forelesninger og produktdemoer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det aller viktigste vi gjør på prosjektene våre er morgensamtalen om helse- og sikkerhet på arbeidsplassen. Denne uken skal hver dag handle om akkurat denne samtalen. Jeg er utrolig stolt over å få lov til å jobbe i et konsern som setter HMS i fokus på denne måten, sier Marianne Brudevold Eek, leder for store infrastrukturprosjekter i NCC.

Først ute med HMS-uke

Det er det sjuende året NCC arrangerer HMS-uka i Norge og det er andre året konsernet gjennomfører HMS-uka samtidig på tvers av våre nordiske landegrenser. Med over 17.000 ansatte og 53 milliarder kroner i omsetning er NCC det nordiske markedets største bygg- og anleggsaktør.

– Vi har en null-visjon når det gjelder ulykker, noe som er utfordrende når man jobber i en statistisk sett farlig bransje som bygg- og anleggsbransjen. Med så mange ansatte spredt over et så stort geografisk område har vi derfor et enormt ansvar med å sette HMS på dagsorden – hele tiden, sier Eek.

Det er rutinene som gir utslag

– Det er likevel ikke nok å arrangere en HMS-uke. Det er det daglige rutinemessige HMS-arbeidet med kontinuerlige påminnelser og oppfølginger som er viktigst. Det er dette som sikrer at hver og enkelt av våre ansatte kommer seg trygt og hel hjem til familien etter en dag på jobben, avslutter Eek.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen