Advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Det ble oppdaget en feil på tusenvis av OSO Hotwater sine varmtvannsberedere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Etter at en kvinne på ca. 70 år omkom i en boligbrann i år, ble det konkludert at varmtvannsberederen var årsaken til brannen. Dessuten meldes det om 20 andre branntilløp rundt om i Norge.

- Under etterforskningen fant vi ut at brannårsaken var varmegang i tilkoblingspunktet på tanken. Dette er en varmtvannstank fra OSO Hotwater AS, og disse har forsårsaket en rekke branner i boliger, sier Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon til Dagbladet.

Nå velger produsenten Oso Hotwater å sende ut en advarsel til alle sine brukere.

- Feilen skal være reparert på en god del av de berørte produktene, men fortsatt står det 15.000 - 16.000 varmtvannsberedere med den farlige komponenten i norske hjem, sier administrerende direktør i Oso Hotwater, Sigurd Braathen til Dagbladet.

Her kan du se om hvilket produkt er rammet av feilen.

Om dette angår ditt produkt, skal du kontakte produsenten og få tilsendt en ny elektrisk tilkobling. Komponenten kan du enkelt og lovlig skifte selv, detaljert montasjeanvisning medfølger. Du kan også se denne filmen.

[youtube id="kZN-6eDJzME"]

ARKITEKTUR/21. juni 2018

Arealeffektive boliger med god standard

– Som arkitekter med stor andel boligprosjektering opplever vi i økende grad at byggherre ønsker å tilrettelegge for små boliger, og at vi må tegne svært arealeffektive planløsninger. Boligprisen i Oslo og andre store byer øker dramatisk og det er stor etterspørsel etter å bo sentralt. Samtidig er det en økende andel enslige husholdninger/endrede preferanser etc., som etterspør mindre arealer. Derfor har Hille Melbye Arkitekter utarbeidet en forskningsrapport som tar for seg disse temaene. Les hele saken

Til toppen