Advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Advarer mot brannfarlige varmtvannsberedere

Det ble oppdaget en feil på tusenvis av OSO Hotwater sine varmtvannsberedere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Etter at en kvinne på ca. 70 år omkom i en boligbrann i år, ble det konkludert at varmtvannsberederen var årsaken til brannen. Dessuten meldes det om 20 andre branntilløp rundt om i Norge.

- Under etterforskningen fant vi ut at brannårsaken var varmegang i tilkoblingspunktet på tanken. Dette er en varmtvannstank fra OSO Hotwater AS, og disse har forsårsaket en rekke branner i boliger, sier Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon til Dagbladet.

Nå velger produsenten Oso Hotwater å sende ut en advarsel til alle sine brukere.

- Feilen skal være reparert på en god del av de berørte produktene, men fortsatt står det 15.000 - 16.000 varmtvannsberedere med den farlige komponenten i norske hjem, sier administrerende direktør i Oso Hotwater, Sigurd Braathen til Dagbladet.

Her kan du se om hvilket produkt er rammet av feilen.

Om dette angår ditt produkt, skal du kontakte produsenten og få tilsendt en ny elektrisk tilkobling. Komponenten kan du enkelt og lovlig skifte selv, detaljert montasjeanvisning medfølger. Du kan også se denne filmen.

[youtube id="kZN-6eDJzME"]

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen