Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke er nominert til prestisjetung arkitekturpris i Milano. Archmarathon er det første internasjonale arrangementet som samler 42 arkitektbedrifter fra ulike land for å prise årets prosjekter rundt om i verden.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Første gang arrangementet ble holdt var i Milano i 2014, og 1 800 arkitekter var tilstede de tre dagene arrangementet pågikk. I 2015 ble Archmarathon arrangert i Beirut. Etter kjempesuksessen med de første to arrangementene, skal det igjen arrangeres i Milano, og arrangørene forventer at det kommer mer enn 2 500 arkitekter for å høre presentasjonene.

Archmarathon

Archmarathon er en internasjonal konferanse der de inviterte arkitektkontorene vil ha få muligheten til å presentere prosjektene de er utvalgt for, på grunnlag av at de konkurrerer om å motta den prestisjetunge prisen, som har en jury bestående av arkitekturkritikere, journalister og kuratorer. Arrangementet er en viktig begivenhet for deltakende bedrifter, inviterte arkitektkontorer og de besøkende.

LINK arkitektur

I år er LINK arkitektur representert med Ålgård Kirke. Kirken er nominert i kategorien Religiøse bygninger, hvor den er valgt ut blant mer enn 500 prosjekter.

- Det ble en ren norsk finale, og vi konkurrerer mot norske Espen Surnevik med Våler kirke, står det i en pressemelding.

Prosjektleder René de Groot og daglig leder i team Stavanger, Hanne Kruse, reiser til Milano for å delta på Archmarathon 13-15. mai.

Se alle de nominerte prosjektene her.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen