Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke er nominert til prestisjetung arkitekturpris i Milano. Archmarathon er det første internasjonale arrangementet som samler 42 arkitektbedrifter fra ulike land for å prise årets prosjekter rundt om i verden.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Første gang arrangementet ble holdt var i Milano i 2014, og 1 800 arkitekter var tilstede de tre dagene arrangementet pågikk. I 2015 ble Archmarathon arrangert i Beirut. Etter kjempesuksessen med de første to arrangementene, skal det igjen arrangeres i Milano, og arrangørene forventer at det kommer mer enn 2 500 arkitekter for å høre presentasjonene.

Archmarathon

Archmarathon er en internasjonal konferanse der de inviterte arkitektkontorene vil ha få muligheten til å presentere prosjektene de er utvalgt for, på grunnlag av at de konkurrerer om å motta den prestisjetunge prisen, som har en jury bestående av arkitekturkritikere, journalister og kuratorer. Arrangementet er en viktig begivenhet for deltakende bedrifter, inviterte arkitektkontorer og de besøkende.

LINK arkitektur

I år er LINK arkitektur representert med Ålgård Kirke. Kirken er nominert i kategorien Religiøse bygninger, hvor den er valgt ut blant mer enn 500 prosjekter.

- Det ble en ren norsk finale, og vi konkurrerer mot norske Espen Surnevik med Våler kirke, står det i en pressemelding.

Prosjektleder René de Groot og daglig leder i team Stavanger, Hanne Kruse, reiser til Milano for å delta på Archmarathon 13-15. mai.

Se alle de nominerte prosjektene her.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen