Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke nominert til arkitekturpris i Milano

Ålgård Kirke er nominert til prestisjetung arkitekturpris i Milano. Archmarathon er det første internasjonale arrangementet som samler 42 arkitektbedrifter fra ulike land for å prise årets prosjekter rundt om i verden.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Første gang arrangementet ble holdt var i Milano i 2014, og 1 800 arkitekter var tilstede de tre dagene arrangementet pågikk. I 2015 ble Archmarathon arrangert i Beirut. Etter kjempesuksessen med de første to arrangementene, skal det igjen arrangeres i Milano, og arrangørene forventer at det kommer mer enn 2 500 arkitekter for å høre presentasjonene.

Archmarathon

Archmarathon er en internasjonal konferanse der de inviterte arkitektkontorene vil ha få muligheten til å presentere prosjektene de er utvalgt for, på grunnlag av at de konkurrerer om å motta den prestisjetunge prisen, som har en jury bestående av arkitekturkritikere, journalister og kuratorer. Arrangementet er en viktig begivenhet for deltakende bedrifter, inviterte arkitektkontorer og de besøkende.

LINK arkitektur

I år er LINK arkitektur representert med Ålgård Kirke. Kirken er nominert i kategorien Religiøse bygninger, hvor den er valgt ut blant mer enn 500 prosjekter.

- Det ble en ren norsk finale, og vi konkurrerer mot norske Espen Surnevik med Våler kirke, står det i en pressemelding.

Prosjektleder René de Groot og daglig leder i team Stavanger, Hanne Kruse, reiser til Milano for å delta på Archmarathon 13-15. mai.

Se alle de nominerte prosjektene her.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen