Åpent nettverksmøte om digitalisering
(Bilde: Norconsult)

Åpent nettverksmøte om digitalisering

Digitalisering er noe alle prater om, men ikke alle gjør noe med det. Norges Tekniske Vitenskapsakademi (NTVA) inviterer til åpent nettverksmøte om digitalisering sammen med medlemsbedriftene Multiconsult og Norconsult.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

På nettverksmøtet får du gode eksempler på hvordan Multiconsult og Norconsult har gjort praten om til konkrete digitale løsninger som benyttes i arbeidshverdagen. De to selskapene vil vise hvordan digitalisering gjør prosjektgjennomføring, prosesser og samhandling med kunder og partnere både enklere, bedre og mer effektiv.

«VEAS renseanlegg – bygging helt uten tegninger»

Rehabiliteringen av Norges største renseanlegg, VEAS, gjennomføres direkte fra modell og helt uten tegninger. Hva er fordelene ved tegningsløse prosjekter? Hør Norconsults erfaringer og metoder for gjennomføring av fullintegrert BIM i oppdraget.

Foredrag ved Jørn Hagen, sivilingeniør og fagansvarlig konstruksjonsteknikk i Norconsult.

Informasjon:    

Møtet er åpent for alle som er interessert i temaet.

Dato/tid: 14. desember kl 15.00-17.15. Det blir 3D-tapas, stands og mingling fra kl 17.15-19.00.

Sted: Multiconsult, Nedre Skøyen Vei 2, 0276 Oslo

Påmelding gjøres her.

«Gamification – ny tenkemåte, nye løsninger, bedre resultat»

Fremtidens spillteknologi benyttet i dagens arbeidsprosesser. Spill deg gjennom problemer og oppgaver du ikke har kunnet løse før. Dryss på ny teknologi og lag spill for å finne den optimale løsningen.

Foredrag ved Thomas Angeltveit, sivilingeniør Samferdsel og spillutvikler i Norconsult.

«Risikostyring og digitalisering»

Hvilke muligheter og utfordringer rundt risikostyring møter vi når den digitale utviklingen endrer premissene både for prosjekteringen og systemene vi prosjekterer? Digitale modeller er utviklet for å støtte de tekniske fagene, men representerer også et betydelige nyttepotensiale, og trolig noen fallgruber, for aktiviteter knyttet til risikostyring.

Foredrag ved Rune Winther – sivilingeniør Systemsikkerhet og risikostyring i Multiconsult.

«Digitalisering i praksis –Hvordan erfaring fra olje- og gassprosjekter bidrar til digitalisering i byggeprosjekter»

Med utgangspunkt i erfaringer med bruk av prosjektgjennomføringsmodell og utnyttelse av BIM i store olje og gass-prosjekter har et doktorgradsarbeid identifisert funn som kan gi mer effektiv gjennomføring av byggeprosjekter. Hør hvordan funnene understøtter digitalisering og hvilke erfaringer implementering av funnene i byggeprosjekter har gitt så langt.

Foredrag ved Øystein Mejlænder-Larsen, teknologileder i Multiconsult og doktorgradsstipendiat.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen