Åpner dørene til framtidens hus

Åpner dørene til framtidens hus

Når Nordeuropas største byggemesse, Nordbygg, slår opp dørene 5. april kan kunder og samarbeidspartnere få et glimt av framtidens hus ved ROCKWOOL-standen.

  • Produkt
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

På Nordbygg avslører virksomheten en veggkonstruksjon av komprimert steinull som erstatter betong og tre som bærende vegg, og som er nøkkelen til å skape et bærekraftig hus som lever opp til framtidens krav til nye bygg.

Innovative ROCKWOOL-løsninger

Besøkende ved Nordbygg får muligheten for å oppleve en av de mest innovative ROCKWOOL-løsningene man har sett den siste tiden. Virksomheten har utviklet et høyeffektivt system av komprimert steinullisolering, som både utgjør de bærende veggene og en del av isoleringen i et nybygd hus.

[img id="1"]

Systemet er basert på den nyutviklede og patenterte kuldebrofri-teknologien. Det innebærer så lavt energibehov at løsningen uten videre vil være med på å skape markedets mest bærekraftige bygninger. I de fleste tilfeller kan systemet brukes helt uten å endre øvrige konstruksjoner, detaljer eller tekniske installasjoner.

- Et hus med vegger av komprimert steinull og uten kuldebroer gir svært lave varmeutgifter og derfor også lav påvirkning av miljøet. Derfor kan et hus med vårt nye system leve opp til de byggeforskriftene som måtte komme i framtiden, sier arkitekt Klavs K. Jakobsen, som står bak den nye løsningen hos ROCKWOOL-konsernet.

Innovativt system på markedet i 2017

Den nye løsningen kommer først på markedet i løpet av 2017. Inntil da har ROCKWOOL-konsernet et utviklingssamarbeid med en av Danmarks ledende typehusprodusenter, Huscompaniet, som har brukt løsningen i oppføringen av et såkalt iHus. Ved siden av bærende vegger av komprimert steinull presenterer virksomheten også andre komponenter til framtidens bærekraftige hus på Nordbygg, for eksempel nytt uorganisk fasadesystem.

Til toppen