Åpnet Byggeplasslederstudiet i Trysil

Åpnet Byggeplasslederstudiet i Trysil

Oppstarten av Byggeplasslederstudiet i Trysil ble i går behørig markert ved åpning av varaordfører Knut Løken.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Hele 25 deltakere fra Trysil og Engerdal Kommune har inntatt skolebenken på Trysil videregående skole for å lære mer om hva som er god byggeplassledelse, og hvordan ta kontroll over byggeprosessen.

Trysil Kommune har vært initiativtaker til å få satt opp kurset for byggebransjen i Trysil og Engerdal, og har gjennom et samarbeid med Innovasjon Norge og Byggmesterforbundet, kunnet tilby studiet til redusert pris for deltakere fra de to kommunene. Responsen har vært over all forventning. Fra bedriftene Arne Tøråsen AS, og Trysil Byggsystem AS stiller de mannsterke med henholdsvis 7 og 8 deltakere.

Byggmesterforbundet organiserer sin kursvirksomhet gjennom Byggmesterskolen, og kurstilbudene er åpne for alle. Byggmesterskolen har siden 2013 gjennomført Byggeplasslederstudiet rundt om i hele landet. Studiet består av fire 2-dagersmoduler som gjennomføres i løpet av 5-6 måneder med ca. 1 mnd. mellom hver samling. Kurset passer for alle som leder, eller i fremtiden skal lede, drift av byggeplasser. Målet med kurset er at deltakerne skal stå bedre rustet til å kunne løse de utfordringene hverdagen gir en byggeplassleder og å gjøre byggeprosjektene mer effektive og lønnsomme.

I februar settes det også i gang et Byggeplasslederstudie på Dombås, med foreløpig 12 påmeldte deltakere.

- Det er svært gledelig at vi har fått så god respons fra lokal byggenæring, slik at vi nå kan tilby Byggeplasslederstudiet, og generelt øke aktiviteten i Innlandet, sier Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen