Åpnet Oslos første spesialbygde skatehall

Åpnet Oslos første spesialbygde skatehall

Oslo kommune åpnet torsdag dørene til sin første spesialbygde skatehall som rommer alle grener av skate.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det unge skateboardtalentet Mats Hatlem (16), som har vunnet både nasjonale og internasjonale mesterskap, briljerte både med en «Ollie» og «Frontside Air» før han plukket god fart og offisielt brøt snoren til det som i dag fremstår som Norges mest skreddersydde innendørshall for rullebrettkjørere.

– Oslo skatehall har et fantastisk nivå på utformingen. Jeg er stolt av at kommunen kan imponere kresne skatere med et helt rått anlegg, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

Når noen av Norges og verdens beste skatere i dag inntok Oslo skatehall, svevet høyt over vert rampen eller fant flyten i street coursen, er det i en hall som stikker seg ut i norsk sammenheng, blant annet med den store størrelsen og at hallen bygges for alle grener av skate; street, bowl og vert. I tillegg er standarden på det bygningstekniske langt over hva som er vanlig for en slik type hall.

[factbox id="1"]

De fleste andre skatehaller i Norge i dag er konverterte industribygg. Nærmere 28 år etter at det 11 år lange forbudet mot skating opphørte i Norge, 9.5.1989, kan Oslo skilte med sin første skreddersydde hall for rullebrettkjørere.

– Det er svært viktig for oss å bygge etter brukernes behov. I hele planleggingsprosessen av Oslo skatehall har vi vært i tett dialog med skaterne for å kunne forme Oslo skatehall til å bli mest mulig funksjonell for de som skal bruke hallen til daglig, sier direktør og byggherre i Kultur og idrettsbygg, Eli Grimsby.

Tilpasset nybegynnere og proffe

Oslo skathall er først og fremst en brukshall som skal bidra til å dekke det økende behovet for lavterskeltilbud og selvorganisert idrett. Anlegget er tilpasset både nybegynnere og proffe. Samtidig tilfredsstiller Oslo skatehall internasjonale konkurransekrav, og vil være et naturlig valg for å arrangere både nasjonale og internasjonale mesterskap.

– Skating er en stor og betydelig aktivitet i byen, en urban idrett som nå endelig har fått en etterlengtet hall på Voldsløkka. Hallen blir en viktig møteplass for ungdom i hovedstaden, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

Unik skatepark

Hallen har en særegen innendørs skatepark. Den 5,2 meter høye unike bowlen hviler på to trestrukturer og rager opp i 2. etasjes høyde som en av svært få i verden, og på den måten frigjør den plass til ytterligere 200 kvm med skateareal.

Fasaden på bygget er unik og symbolsk, og dedikert til skatemiljøet i Norge. Morsetegnene, som danner mønsteret i de perforerte metallplatene, er en direkte avskrift av det tidligere norske totalforbudet mot bruk, salg og reklame for rullebrett, i morsetegn.

– I dag er jeg veldig glad for å kunne åpne dørene til det som er blitt en storstue for rullebrettkjørere lokalt og nasjonalt, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen