Arbeidsplassene i det nye regjeringskvartalet

Arbeidsplassene i det nye regjeringskvartalet

I denne animasjonsfilmen ser du hvordan Statsbygg har tenkt å løse arbeidsplasskonseptet i det nye regjeringskvartalet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I anbefalingen til rom- og funksjonsprogram for nytt regjeringskvartal ligger aktivitetsbaserte arbeidsplasser til grunn, og i denne filmen kan du se hvordan arbeidsplassene er tenkt tilrettelagt og organisert.

- Konseptet vårt er fleksibelt, det innebærer at det er enkelt å tilpasse arealene til de som skal bruke dem. Departementene skal kunne påvirke utforming av egne lokaler. De kan for eksempel velge kontorareal med mye areal dedikert til samhandling eller løsninger som har mange skjermede arbeidsrom, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.

Det er et mål med det nye regjeringskvartalet å skape gode arbeidsplasser, legge til rette for mer effektive departementer og å styrke samarbeidetmellom departementene.

- Vi er opptatt av at arbeidsplasskonseptet skal være fleksibelt både i forhold til endring av arbeidsformer, oppgavefordeling og organisasjonsendring i og mellom departementene. Det etableres arbeidsområder som er delt mellom departementene. Ved å dele areal kan man etablere mer enn bare vanlige arbeidsstasjoner. De delte arealene skal være attraktive og lett tilgjengelig for alle. Det vil blant annet være tilrettelagt for individuelt arbeid og uformelle arbeidssoner, forteller Jørgensen.

- Både arbeidets art og personlige preferanser påvirker hva slags rom man foretrekker å arbeide i. Kontorarealet skal gi tilstrekkelig variasjon, slik at brukeren kan velge. Og valgfrihet styrker trivsel og effektivitet, sier prosjektdirektøren.

[youtube id="J4D7UNsNtLM"]

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen