Vi opplever at stadig flere aktører innenfor byggebransjen velger våre digitale løsninger og tjenester i forbindelse med byggeprosjekter, sier daglig leder Halvor Sandbu.
Vi opplever at stadig flere aktører innenfor byggebransjen velger våre digitale løsninger og tjenester i forbindelse med byggeprosjekter, sier daglig leder Halvor Sandbu. (Foto: Graphisoft )

Årets BIM-produkt

ARCHICAD 21 har vunnet den prestisjetunge BIM Product of the Year prisen på den årlige Construction Computing Magazine Awards i Storbritannia. Dette er det syvende året på rad at ARCHICAD har kommet til topps i prisutdelingen.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Prisene er nominert og stemt på av bransjens fagfolk og er kjent for å gjenspeile de faktiske brukernes erfaringer med produktene.

ARCHICAD regnes som det første prosjekteringsverktøyet i verden som lanserte ideen om å høste og berike tegninger ved hjelp av en 3D-modell (Virtual Building™). I dag er dette bedre kjent under begrepet BIM (Bygnings Informasjons Modellering). Med over 20 års erfaring og en ledende rolle innen buildingSMART-teknologi, kan du være trygg på at ARCHICAD er et verktøy lagd for framtiden.

ARCHICAD er et komplett BIM-verktøy og inkluderer en rekke funksjoner og muligheter som man ikke finner som standard i andre programmer. Dette inkluderer tilpassede norske maler og biblioteker og det er derfor ikke nødvendig å kjøpe norske tillegg som lastes ned eller ettersendes når det kommer en ny versjon av programmet. All programmering og lokale tilpasninger i henhold til NorskStandard (NS) utvikles og håndteres av Graphisoft Norge og blir installert automatisk med programmet for alle kunder, studenter og lærere. ARCHICAD er kompatibelt med både PC og Mac.

ARCHICAD regnes som det første prosjekteringsverktøyet i verden som lanserte ideen om å høste og berike tegninger ved hjelp av en 3D-modell (Virtual Building™).
ARCHICAD regnes som det første prosjekteringsverktøyet i verden som lanserte ideen om å høste og berike tegninger ved hjelp av en 3D-modell (Virtual Building™). Illustrasjon: Graphisoft

Man kan få økt funksjonalitet og produktivitet i ARCHICAD ved hjelp av en rekke smarte tilleggsprodukter. Dette kan f.eks. være kapplister, SOSI-import, armering, rendering og modellsjekking. I tillegg kan Graphisoft Norge være behjelpelig med utvikling og tilpasning av slike løsninger.

I sterk utvikling

Graphisoft Norge er et ledende selskap som utvikler og leverer innovative, digitale verktøy og tjenester til byggebransjen. Selskapet har en ledende posisjon som leverandør til byggebransjen på det norske markedet, og hadde i fjor en totalomsetning på 51,4 millioner kroner som var en økning på ti prosent sammenlignet med året før. I løpet av årets tre første kvartaler har Graphisoft en omsetning på 40 millioner kroner, noe som er en økning på ti prosent fra samme periode i fjor.

- Vi opplever at stadig flere aktører innenfor byggebransjen velger våre digitale løsninger og tjenester i forbindelse med byggeprosjekter. Graphisoft er norsk distributør av en rekke anerkjente løsninger samtidig som vi gjennom våre datterselskaper i Finland og Ungarn har programmerere som utvikler løsninger som gir oss kontroll på hele verdikjeden fra produksjon til praktisk bruk i byggebransjen, sier daglig leder Halvor Sandbu.

Graphisoft har i løpet av den siste tiden inngått avtaler som leverandør av løsninger innenfor BIM (bygningsinformasjonsmodellering) til Sykehuset i Vestfold samt rammeavtale på konsulenttjenester og modellering av eksisterende bygningsmasse hos NMBU på Ås. Selskapet har i tillegg inngått en rekke avtaler med store eiendoms- og arkitektselskaper innenfor sine kompetanseområder.

Til toppen