Årets FABEKO-konferanse inngår i den internasjonale betongkonferansen

Årets FABEKO-konferanse inngår i den internasjonale betongkonferansen

Den store internasjonale betongkonferansen ERMCO 2018 presenterer et stort spenn i temaer og inneholder mange spennende prosjekter og nyheter, flere av disse kommer fra Norge. Arrangementet på Radisson Blu Plaza i Oslo 7.-8. juni samler rundt 400 internasjonale deltagere som vil kunne delta på 45 interessante innlegg.

  • betong
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det blir altså en svært internasjonal FABEKO-konferanse i år. Målet er å overføre både inspirasjon og beste praksis innen betongområdet.

Kjersti Kvalheim Dunham og Sebastian Spaun er to av innlederne i konferansen.

Grensesprengende norske fjordkrysninger

Kjersti Kvalheim Dunham Foto:  Byggutengrenser

Kjersti Kvalheim Dunham vil som programleder av E39-prosjektet vise tilhørerne hvordan vi i Norge skal knytte sammen en ferjefri og 1100 km lang vegforbindelse mellom Kristiansand og Trondheim. Det er svært stor internasjonal interesse for dette infrastrukturprogrammet som utfordrer hele betong- og anleggsbransjen til å utvikle nye teknologiske løsninger. 

Termisk aktivering av betong

Dipl.Ing. Sebastian Spaun leder den østeriske sementorganisasjonen og presenterer hvordan betong kan benyttes for å varme opp og kjøle ned bygg. Gjennom 7 års forskning og implementering av mindre pilotprosjekter har de nå utgitt et planleggingsverktøy for termisk aktivering av betong. De har blant annet utviklet konsepter for lagring av overskuddsenergi fra vindkraft og overføre dette via varmepumper til termisk energi i betong.

Sebastian Spaun Foto: Byggutengrenser

Dette er to eksempler fra de 45 interessante innleggene på ERMCO 2018 konferansen.

«For FABEKO er det viktig at det norske betongmiljøet deltar i teknologioverføringen på arrangementet som altså også blir årets FABEKO-konferanse. Vi er fornøyde med at det allerede var rundt 200 påmeldte da vi gikk inn i mars» uttaler Jan Eldegard Hjelle som leder av FABEKO og ansvarlig for gjennomføringen på vegne av den europeiske fabrikkbetongorganisasjonen ERMCO.

«Både teknisk og sosialt program for konferansen er nå på plass» fortsetter Hjelle. «...vi har mange gode medhjelpere i arrangementet og Lene Eikefjord i Byggenæringens Mediasenter vil sikre at den tekniske gjennomføringen for rundt 400 deltakere blir like god som på Byggedagene denne uka.

VEDLIKEHOLD/19. februar 2019

Flere offentlige bygg uten overflatebehandling

– Det finnes jo en del forskjellige definisjoner av hva som er en vedlikeholdsfri fasade. Hva er i grunnen vedlikeholdsfritt? Men om vi definerer dette som «ikke-overflatebehandlet trevirke» tror jeg neppe dette vil bli den helt store trenden i tiden fremover. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen