Arkitektkonkurranse til nytt regjeringskvartal

Arkitektkonkurranse til nytt regjeringskvartal

Onsdag 24. mai inviterer Statsbygg til åpning av utstillingen som viser konkurransebidragene til nytt regjeringskvartal. Statsråd Jan Tore Sanner står for den offisielle åpningen i Høyblokken.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Statsbygg har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartementet å planlegge det framtidige regjeringskvartalet. Som en del av denne planleggingen avholder Statsbygg en begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse, eller arkitektkonkurranse som det ofte blir kalt.

Vil vurdere de innkomne forslagene og velge ut de to beste

Nå har de sju konkurransedeltakerne levert sine løsningsforslag for hvordan de ser for seg det nye regjeringskvartalet. Forslagene stilles ut både på våre nettsider og i 22. julisenteret, og pressen er invitert til utstillingsåpningen.

En jury på ni medlemmer vil vurdere de innkomne forslagene og velge ut de to beste. Høsten 2017 vil Statsbygg gå i forhandlinger med disse to om tildeling av prosjekteringskontrakten. Til slutt står man igjen med ett forslag. Det er løsningsforslaget til den gruppen som får kontrakten som vil bli lagt til grunn i det videre arbeidet med nytt regjeringskvartal.

Konkurranseutstillingen følger 22. julisenterets åpningstider: tirsdag til lørdag kl. 10–17, søndag kl. 12–16, mandag stengt. På åpningsdagen 24. mai åpner utstillingen for publikum kl 13.00

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen