Asheimtunet kåret til årets boligprosjekt 2016

Asheimtunet kåret til årets boligprosjekt 2016

På boligkonferansens festmiddag 19. april ble Asheimtunet kåret til årets boligprosjekt 2016. Optimera har vært totalleverandør på produksjon og konstruksjon av trekonstruksjoner på Asheimtunet i Rogaland.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi takker for samarbeidet og gratulerer Jadarhus med prisen for årets boligprosjekt 2016, sier Stene Bergsløkken direktør for byggsystemer i Optimera.

Boligkonferansen er et årlig arrangement der Boligprodusentenes Forening setter fokus på aktuelle saker innen boligpolitikk, marked og boligtekniske spørsmål. Dette er en viktig møteplass for bransjen, politikere og andres som er opptatt av boligmarkedet. Juryen for årets boligprosjekt 2016 bestod i år av representanter fra Optimera, NorDan, Glava og Boligprodusentene selv.

- Prosjektet består av 26 rekkehus og 11 leiligheter (seniorboliger) oppført rett utenfor Sandnes. Utbyggingen av Asheimtunet vil omfatte 140 boliger fordelt på eneboliger, leiligheter og rekke-hus. Asheimstunet ligger på grensen mellom by og land, og hovedstrukturen i det tradisjonelle gårdstunet er gitt en moderne fortolkning, står det i juryens begrunnelse.

Tuntanken er ivaretatt gjennom lange hus med saltak som alle vender seg mot bilfrie tun med gode møteplasser og rom for opphold.

Det er valgt et arealbesparende, automatisk parkeringsanlegg i stål. Med dette unngikk man utgravinger for garasjeanlegg i betong under bakken. Det er etablert er eget flisfyrt nærvarmeanlegg som dekker 100 % av varmebehovet til varmtvann, og som også kan dekke 100 % av behovet for romoppvarming.

Rekkehusene har W-takstoler med kaldt loft (dobbel undergurt føring av ventilasjonskanaler), Lavblokkene har bærestruktur i betong med precut til ifyllingsvegger og i hele toppetasjen. Leilighetene har sperretak.

3D-modell fra arkitektene ble eksport i IFC og brukt videre av andre fag (ventilasjon, betong og trekonstruksjon) til å kvalitetssikre konstruksjonsløsninger, kollisjonskontroll og precut-utfresinger.

- Det er gøy at Asheimtunet får denne oppmerksomheten og vi er ser frem til det videre samarbeidet med Jadarhus, avslutter Bergsløkken.

Til toppen