Automatisk BIM-eksport til TEK-sjekk

Automatisk BIM-eksport til TEK-sjekk

Graphisoft Norge har oppdatert tillegget til ArchiCAD der man automatisk kan overføre geometridata til SINTEF TEK-sjekk Energi.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

- Spesielt våre kunder blant hus- og hytteprodusentene har etterspurt en automatisk kobling mot TEK-sjekk. Vi har som mål å styrke vår posisjon som største tilbyder av BIM-verktøy på det norske markedet, og da må vi tilfredsstille de krav våre kunder setter til oss, sier Frode Saltkjelvik, Teknisk Sjef i Graphisoft Norge.

Graphisoft ønsker å tilby mer BIM for pengene og eksporten til TEK-sjekk er derfor gratis for alle service-kontraktkunder.

Koblingen mot SINTEF TEK-sjekk Energi fungerer nå for ArchiCAD 17, 18 og 19 og kan lastes ned fra Graphisofts norske brukerforum. For videre utnyttelse av energiberegning med TEK-sjekk, må man ha abonnement på komplett versjon av Byggforskserien. Se Byggforsk for mer informasjon.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen