Automatisk BIM-eksport til TEK-sjekk

Automatisk BIM-eksport til TEK-sjekk

Graphisoft Norge har oppdatert tillegget til ArchiCAD der man automatisk kan overføre geometridata til SINTEF TEK-sjekk Energi.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

- Spesielt våre kunder blant hus- og hytteprodusentene har etterspurt en automatisk kobling mot TEK-sjekk. Vi har som mål å styrke vår posisjon som største tilbyder av BIM-verktøy på det norske markedet, og da må vi tilfredsstille de krav våre kunder setter til oss, sier Frode Saltkjelvik, Teknisk Sjef i Graphisoft Norge.

Graphisoft ønsker å tilby mer BIM for pengene og eksporten til TEK-sjekk er derfor gratis for alle service-kontraktkunder.

Koblingen mot SINTEF TEK-sjekk Energi fungerer nå for ArchiCAD 17, 18 og 19 og kan lastes ned fra Graphisofts norske brukerforum. For videre utnyttelse av energiberegning med TEK-sjekk, må man ha abonnement på komplett versjon av Byggforskserien. Se Byggforsk for mer informasjon.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen