Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS
Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS (Bilde: Eirik Iveland)

Avansert styring, enkel bruk

HDL Nordic viser frem led-belysning og smarthus-løsninger på BRD. På standen sørger led-striper for grønt, blått og hvitt lys.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi leverer til privatmarkedet og til næringsbygg, og selger gjennom elektroinstallatører. Det er mye 230 V, da må vi gjøre det riktig, sier administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS.

Elegante, digitale brytere styrer varme og lys, persienner og gardiner, og musikkanlegg.

– Man kan ha individuell programmering. Hvis du må opp om natta vil du gjerne ha litt lys så du ser hvor du går, men ikke så mye at du vekker kona. Går lyset på innenfor et gitt klokkeslett nattestid, kan det være innstilt på for eksempel 10 %, sier Østerhaug.

Noe blir koblet sammen med kabler i rør, men det blir mye trådløst.

– Vi har gode sensorer, og du må ha passord for å komme inn på systemet. Dette er både driftssikkert og godt sikret mot hacking, sier han.

– Vår smarthusteknologi har lav brukerterskel. Men har du veldig spesielle behov kan det være litt komplisert å programmere.

På HDL-standen er de godt fornøyd med besøket på messen.

– Vi har så langt hatt over 100 henvendelser på konkrete prosjekter. Det er alt fra noen skal rehabilitere et eldre hus, til skoleungdommer som vil påvirke foreldrene til å installere smarte løsninger når de skal bygge nytt, sier Østerhaug.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen