Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS
Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS (Bilde: Eirik Iveland)

Avansert styring, enkel bruk

HDL Nordic viser frem led-belysning og smarthus-løsninger på BRD. På standen sørger led-striper for grønt, blått og hvitt lys.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi leverer til privatmarkedet og til næringsbygg, og selger gjennom elektroinstallatører. Det er mye 230 V, da må vi gjøre det riktig, sier administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS.

Elegante, digitale brytere styrer varme og lys, persienner og gardiner, og musikkanlegg.

– Man kan ha individuell programmering. Hvis du må opp om natta vil du gjerne ha litt lys så du ser hvor du går, men ikke så mye at du vekker kona. Går lyset på innenfor et gitt klokkeslett nattestid, kan det være innstilt på for eksempel 10 %, sier Østerhaug.

Noe blir koblet sammen med kabler i rør, men det blir mye trådløst.

– Vi har gode sensorer, og du må ha passord for å komme inn på systemet. Dette er både driftssikkert og godt sikret mot hacking, sier han.

– Vår smarthusteknologi har lav brukerterskel. Men har du veldig spesielle behov kan det være litt komplisert å programmere.

På HDL-standen er de godt fornøyd med besøket på messen.

– Vi har så langt hatt over 100 henvendelser på konkrete prosjekter. Det er alt fra noen skal rehabilitere et eldre hus, til skoleungdommer som vil påvirke foreldrene til å installere smarte løsninger når de skal bygge nytt, sier Østerhaug.

EIENDOM/23. mars 2018

Blir taket det nye gulvet?

– Det ligger an til at takene i byene i fremtiden blir tatt i bruk i mye større omfang enn de gjør i dag. I alle fall om Knut Schreiner, sosiolog i arkitektfirmaet Rodeo får rett i sine antagelser. Han mener nemlig at taket kan bli det nye møtepunktet i mange bygårder. Les hele saken

SYKEHUS/23. mars 2018

Blir langsiktig eier av LHL sykehuset og helsehuset på Gardermoen

Hemfosa gjennomfører kjøpet av Aspelin Ramm sin eierandel på 35% i selskapet som eier LHL sykehuset og helsehuset på Gardermoen. Videreutviklingen av området kommer fortsatt til å skje gjennom den etablerte JV modellen med Aspelin Ramm. Hemfosa har i samband med transaksjonen sikret langsiktig finansieringen av sykehuset og helsehuset gjennom et grønt lån på 1,5 mrd kr fra Swedbank. Les hele saken

TREARKITEKTUR/22. mars 2018

Arven etter Norwegian Wood

I 2008 ble Stavanger-regionen europeisk kulturhovedstad. Et av de største prosjektene under arrangementet ble satt i gang i 2005, og ble til Norwegian Wood. Målet var, gjennom innovative forbildeprosjekter, å skape et utstillingsvindu for nyskapende miljøvennlig trearkitektur og videreutvikle den rike trearkitekturen i Norge og Stavanger. Les hele saken

Til toppen