Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS
Administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS (Bilde: Eirik Iveland)

Avansert styring, enkel bruk

HDL Nordic viser frem led-belysning og smarthus-løsninger på BRD. På standen sørger led-striper for grønt, blått og hvitt lys.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi leverer til privatmarkedet og til næringsbygg, og selger gjennom elektroinstallatører. Det er mye 230 V, da må vi gjøre det riktig, sier administrerende direktør Rune Østerhaug i HDL Nordic AS.

Elegante, digitale brytere styrer varme og lys, persienner og gardiner, og musikkanlegg.

– Man kan ha individuell programmering. Hvis du må opp om natta vil du gjerne ha litt lys så du ser hvor du går, men ikke så mye at du vekker kona. Går lyset på innenfor et gitt klokkeslett nattestid, kan det være innstilt på for eksempel 10 %, sier Østerhaug.

Noe blir koblet sammen med kabler i rør, men det blir mye trådløst.

– Vi har gode sensorer, og du må ha passord for å komme inn på systemet. Dette er både driftssikkert og godt sikret mot hacking, sier han.

– Vår smarthusteknologi har lav brukerterskel. Men har du veldig spesielle behov kan det være litt komplisert å programmere.

På HDL-standen er de godt fornøyd med besøket på messen.

– Vi har så langt hatt over 100 henvendelser på konkrete prosjekter. Det er alt fra noen skal rehabilitere et eldre hus, til skoleungdommer som vil påvirke foreldrene til å installere smarte løsninger når de skal bygge nytt, sier Østerhaug.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen