Oslo lufthavn finalist i prestisjefylt internasjonal arkitekturpris.
Oslo lufthavn finalist i prestisjefylt internasjonal arkitekturpris. (Bilde: Ivan Brodey)

Avinor Oslo lufthavn finalist i prestisjefylt internasjonal arkitekturpris

Amerikanske World Architecture News har sluppet sin liste over byggene som konkurrerer om prisen for årets mest bærekraftige bygg. Blant finalistene står utvidelsen av Oslo lufthavn.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

«Utvidelsen av Oslo lufthavn har tenkt på design, innovasjon og bærekraft» heter det i juryens begrunnelse.

Juryen trekker også fram helhetstanken som ligger bak prosjektet hvor man ikke bare snakker om bærekraft i material- og energibruk, men også i form av et effektivt anlegg.

Internasjonal oppmerksomhet

Prosjektet vekker stor oppmerksomhet verden over, og er den første flyplassterminalen som oppnår miljøsertifiseringen BREEAM Excellent, den nest høyeste sertifisering som er mulig. Oslo lufthavn har blitt nominert til en rekke priser og er blant annet finalister i henholdsvis World Architecture Fair og Inside Awards som går av stabelen i Berlin nå i November.

- Dette er en fjær i hatten til oss i Avinor og selvsagt til alle arkitektene. Vi er veldig stolte av hele lufthavnen og for at vi har fått et bygg hele Norge kan være stolte av, sier kommunikasjonssjef i Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Spesielt fremheves den nye pirens optimale form, effektive arealbruk, bruk av snøkjølingsanlegg, materialvalg og den høye andelen offentlig transport til flyplassen.

Bak prosjektet står Nordic — Office of Architecture 

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen