Avslører vinnerne av arkitektkonkurransen

Avslører vinnerne av arkitektkonkurransen

Onsdag 28. juni kl. 15.00 inviterer Statsbygg pressen til utstillingslokalene i Høyblokkpaviljongen. Der vil det på direkten bli kunngjort hvilke to løsningsforslag juryen har kåret som vinnere i plan – og designkonkurransen for nytt regjeringskvartal.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Statsbygg har fått i oppdrag av Kommunal- og moderniseringsdepartementet å planlegge det framtidige regjeringskvartalet. Som en del av denne planleggingen avholder Statsbygg en begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse, eller arkitektkonkurranse som det ofte blir kalt.

En jury har vurdert de sju konkurransedeltakernes bidrag og vil onsdag presentere hvilke to som er med videre i konkurransen.

Løsningsforslaget blir lagt til grunn i arbeidet med nytt regjeringskvartal

Statsbygg vil snarlig gå i forhandlinger med de to utvalgte vinnerne om å få tildelt prosjekteringskontrakten. I oktober vil man stå igjen med ett forslag. Det er løsningsforslaget til den gruppen som får kontrakten, som vil bli lagt til grunn i det videre arbeidet med nytt regjeringskvartal.

Representanter fra de sju konkurrerende gruppene vil være til stede på pressekonferansen.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen