Bærekraftig bygg: rigget for fremtiden
(Foto: Øyvind Haug)

Bærekraftig bygg: rigget for fremtiden

Securitas har flyttet inn i Bøkkerveien 5 på HasleLinje. – Her er Securitas rigget for fremtiden. Beliggenheten er perfekt, sier administrerende direktør Martin Holmen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

–Vårt utrykningsapparat i form av vektere og kjøretøy er stort, og da er beliggenhet alfa og omega. Hasle er sentrumsnært, likevel litt utenfor sentrumskjernen, slik at vi ikke trenger å belaste infrastruktur i sentrum mer enn nødvendig. Her har vi god plass til bilparken vår. At Höegh Eiendom har utviklet bygget etter våre behov har også vært viktig, sier Holmen.

Samler troppene

– Å samle operasjonssentral og teknikkavdeling under samme tak er positivt for samarbeidet internt, og kommer kundene til gode. Operasjonssentralen vil bidra til at Securitas nå går fra en reaktiv måte å tenke sikkerhet på til å være proaktiv og forutsigbar. Lokalene er dessuten store nok til at Securitas kan vokse i årene som kommer, sier Holmen.

Martin Holmen (t.v), adm. direktør i Securitas og adm. direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg takker alle parter og kan fortelle om en meget god byggeprosess. Foto: Höegh Eiendom

AF Bygg Oslo har hatt totalentreprise på bygget, og tre år er gått siden Securitas skrev under på leiekontrakt. Securitas leier 9 000 av byggets totalareal på 15 000 m2, og er svært fornøyd med samarbeidet med Höegh Eiendom. Martin Holmen opplever Höegh som en profesjonell aktør, som har lagt til rette for et positivt samarbeid fra start til mål.

Bærekraftig bygg

Bygget tilfredsstiller energiklasse A, og får status som passivhus. Det klassifiseres som Very Good etter BREEAM NOR. Miljøprofilen på Securitas’ nye hovedkontor med blant annet 30 ladestasjoner for el-biler, er viktig i forhold til selskapets miljøstrategi. At kollektiv transport har et ekstremt bra tilbud i området, betyr også mye for de ansatte, ifølge Martin Holmen.

Den nye resepsjonen. Foto: Dmitry Tkachenko

– Vi er glade for at Securitas flytter inn på HasleLinje. De blir en viktig aktør i en spennende bydel med god miks av næring, handel og bolig. Samarbeidet har gått på skinner hele veien, både med Securitas og AF Bygg Oslo. Bygget sto ferdig i god tid, alarmsentralen i bygget ble godkjent uten avvik, og bygget fremstår nå som et bygg med mange flotte detaljer eksteriør- og interiørmessig, sier prosjektleder Erik Ryttervoll Kvamshagen i Höegh Eiendom.

Forbilledlig prosess

Christian Geelmuyden, utleiesjef for HasleLinje, sier at prosessen med Securitas og deres rådgivere har vært preget av vennlighet og konstruktive løsninger:

– Forbilledlig er nok et riktig begrep å benytte. Vi har hatt et tett og godt samarbeid, og spilt hverandre gode. Nå gleder jeg meg til å vise dette flotte bygget til potensielle naboer av Securitas, da byggets toppetasjer, 3200 m2 i 7. og 8. etasje, står ledig, avslutter den entusiastiske utleiesjefen.

TREARKITEKTUR/22. mars 2018

Arven etter Norwegian Wood

I 2008 ble Stavanger-regionen europeisk kulturhovedstad. Et av de største prosjektene under arrangementet ble satt i gang i 2005, og ble til Norwegian Wood. Målet var, gjennom innovative forbildeprosjekter, å skape et utstillingsvindu for nyskapende miljøvennlig trearkitektur og videreutvikle den rike trearkitekturen i Norge og Stavanger. Les hele saken

FASADE/22. mars 2018

Nytt liv i «Vinslottet» med Millenniumsvinduer

Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle i Oslo, Vinslottet, skal rehabiliteres. Byggets industrielle preg skal ivaretas og entreprenøren har valgt Hansens Millenniumsvinduer for å imøtekomme arkitektoniske krav. – Vi er stolte av å få være med på dette historiske prosjektet, sier Kim Rasmussen i HubroHansen. Les hele saken

Til toppen