Banebrytende løsninger for byarkitektur på Nordbygg

Banebrytende løsninger for byarkitektur på Nordbygg

Under byggmessen Nordbygg i Stockholm, 5. – 8. april 2016 skal WICONA presentere banebrytende løsninger for fremtidens bærekraftige byarkitektur. Med fokus på energieffektivitet, design og brukervennlighet viser de løsninger som er optimalisert og tilpasset de strenge kravene som stilles til fremtidens byggeprosjekter.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fremtidens byer står overfor store utfordringer. Befolkningen i byene vokser, tilgjengelig areal minker og tomteprisene forandres, samtidig som utviklingen når det gjelder energieffektivitet og redusert miljøpåvirkning stadig går fremover. Bygninger står i dag for en stor andel av verdens energiforbruk, og det kreves umiddelbare tiltak for å oppgradere energieffektiviten.

Store krav stilles allerede i dag til arkitektur, både når det gjelder funksjon, miljø, ytelse og design. Under Nordbygg viser WICONA hvordan vi ved energieffektivisering av dagens og fremtidens bygninger kan overvinne disse utfordringene og bidra til fremtidens bærekraftige byarkitektur. Med flere innovasjoner viser WICONA at vi er klare for de individuelle og høye kravene til morgendagens byggeprosjekter.

Besøk WICONA på deres stand 5. – 8. april 2016 på Nordbygg. Her er det noen høydepunkter de ser frem til å dele med besøkende:

[factbox id="1"]

Fasadeløsning

For første gang i Skandinavia presenterer WICONA WICTEC CCF, fasadeløsningen for maksimal brukerkomfort og designfrihet. Konstruksjonen er basert på en lukket dobbelfasade med redusert konstruksjonsdybde. Helglassete elementer gir en transparent konstruksjon med helt rene utvendige og innvendige glassflater. Med en tett konstruksjon kan den mellomliggende isolerspalten stabiliseres ved hjelp av et kontrollert trykk og tilførsel av tørr luft som sirkulerer i konstruksjonen. Automatisert solskjerming integrert i fasaden gir meget høy brukerkomfort, samtidig som behovet for kjøling minimeres. Konseptet gir dermed en svært høy termisk isolering.

Vedlikehold og rengjøring optimaliseres og reduseres som for en enkelfasade, samtidig som fasaden gir de positive effektene man oppnår med en dobbelfasade. WICTEC CCF er utviklet på basis av en bærekraftig, effektiv og optimal byplanlegging.

Fasadekonstruksjonen er tilpasset de store utfordringene som oppstår ved oppgradering av energieffektivitet i bygninger, men er også utmerket for nybygg. Den lukkede fasadeteknologien er helt ny i sitt slag på markedet, og gir en fasade som minimerer effekten av de ytre påvirkningene av været slik som kaldras, uønsket sol og overoppheting, samtidig som høy brukerkomfort og et spennende arkitektonisk uttrykk skapes.

Vindussystem

Under Nordbygg skal WICONa også presentere et helt nytt koblet vindussystem. Konstruksjonen WICLINE 115 er basert på et såkalt "active flow system" for maksimal komfort, og gir takket være den integrerte åpningsrammen tilgang til motoriserte persienner for rengjøring og vedlikehold.

Vindussystemet gir også enestående tetthet og høy ytelse, både i form av termisk isolering og lydverdi. Et fleksibelt design gjør at vinduets ytelse kan tilpasses ut fra unike prosjektkrav, hvilket er en kostnadseffektiv løsning som reduserer konstruksjonens miljøpåvirkning.

Fremtidens prosjektløsninger

Fremtidens prosjekter vil kreve løsninger hvor design og ytelse går hånd i hånd. Unike bygninger krever individuelle løsninger, hvor kravene til energieffektivitet blir en selvfølge. På messen viser WICONA hvordan bygninger med spesielle krav har blitt realisert i hele Skandinavia med vår brede kunnskap og våre unike prosjektløsninger.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen