Bare Leca som tåler bruken

Bare Leca som tåler bruken

Tøff bruk og mye slitasje i garderobe og ganger gjorde at lettvegger av Leca ble eneste fornuftige løsning i nye Varhaug Flerbrukshall.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Når den nye flerbrukshallen til Varhaug idrettslag er ferdig, er den et resultat av stor dugnadsinnsats fra foreldre, aktive og andre i lokalmiljøet, godt hjulpet av murerfirmaet Waldeland & Dubland AS. Som foreldre og aktive har de engasjert seg i byggingen av hallen og stilt opp på dugnad for å realisere det nye anlegget. De hadde et veldig bevisst syn på hva slags materialer de skulle bygge med.

– Garderober, dusjer og ganger i en slik hall må tåle tøff bruk. Spillere slenger rundt seg med bager og kan kanskje være frustrerte over resultatene på banen. Da er det fordel å ha vegger som tåler en støyt, sier Tore Dubland i murerfirmaet Waldeland & Dubland AS. Han understreker at gipsvegger ikke var et alternativ.

Leca Lettveggsblokker

Det er første gang Dubland har stablet Leca Lettveggsblokker, og han er positivt overrasket. – De er veldig fine å jobbe med. Til å begynne med tar det litt tid før man kommer i gang med stablingen, men etterhvert går det som en drøm, sier han. Sammen med andre foreldre er det lagt ned over 12 000 dugnadstimer i hallen.

– I alt er vi 6 personer som har stablet og bygget hele garderobeanlegget med lettveggsblokkene. Vi brukte blokklim, noe som gjorde at arbeidet gikk utrolig enkelt og raskt, forteller Dubland.

Unngå fuktskader

Valget av Leca på innerveggene handler ikke bare om at det skal tåle tøff bruk, men også om å unngå spredning av en eventuell brann.

– Et annet viktig argument er selvfølgelig at vi ikke blir utsatt for fuktskader når vi har brukt Leca i veggene. Særlig i de mange dusjene og våtrommene i anlegget er dette viktig, sier Dubland.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen