Bekrefter stor etterspørsel etter Oslo-boliger

Bekrefter stor etterspørsel etter Oslo-boliger

Totalt 150 solgte leiligheter hittil i år er den hyggelige statusen for boligutviklingsprosjektene Grefsen Stasjon og Eufemias Hage som ROM Eiendom er medeier i. Og ROM har flere boligprosjekter på gang.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi er overveldet over interessen for leilighetene og kan skrive under på at det er stor etterspørsel etter sentrale og miljøvennlige leiligheter i hovedstaden, sier administrerende direktør Petter Eiken i ROM Eiendom.

Fra de første leilighetene ved Grefsen stasjon ble lagt ut for salg i 2010, har totalt 623 blitt solgt. Når prosjektet er ferdigstilt om fem-seks år, vil det bestå av 1.100 leiligheter. Eufemias Hage blir et nytt boligkvartal i Bjørvika beliggende mellom Barcode og fjorden. Kvartalet vil bestå av totalt 145 leiligheter og skal ferdigstilles høsten 2018.

- I ROM Eiendom er vi glade for å kunne bidra til å dekke noe av Oslos enorme boligbehov. Vi er også veldig fornøyde med at leilighetene vi selger har en høy miljøstandard og ligger sentralt ved kollektivknutepunkt slik at beboerne i størst mulig grad benytter kollektive transportmidler, sier Eiken.

Redusere boligmangelen i Oslo med «fast-track»?

Boligmangelen i Oslo er et velkjent problem og et yndet diskusjonstema for lokale myndigheter, eiendomsaktører og boligkjøpere. Petter Eiken slår fast at boligproblemet er sammensatt.

- Jeg tror man kan klare å øke boligbyggingen ved å sikre at kommunen og eiendomsaktørene samarbeider godt og nært. Det viktigste er imidlertid at kommunen har en klar visjon om fremtidens Oslo og jobber konsekvent for å oppfylle denne. En idé kan være å gi spesielt bærekraftige utbyggingsprosjekter som underbygger visjonen, en slags «fast-track» i den kommunale saksbehandlingen, sier han.

ROM Eiendoms neste store boligprosjekt i Oslo er Hollenderkvartalet i Schweigaardsgate 34. Her blir 64 nye leiligheter innflyttingsklare i 2018. Salget startes opp i august 2016 og mange interessenter har allerede meldt seg.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen