Bergensbygg i verdensklasse

Bergensbygg i verdensklasse

Det planlagte Energi- og Teknologibygget ved Universitet i Bergen ble i siste uke utvalgt som en av verdens 9 beste fremtidige universitetsbygg av det anerkjente Architectural Digest. En flott heder som gleder arkitektene bak; Arkitema Architects og Arkitektgruppen Cubus.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Fremtidens Byggenæring har tidligere skrevet om Universitetsbygget som setter Bergen på innovasjonskartet.

Architectural Digest er et av verdens mest anerkjente arkitekturtidsskrift. Gleden var derfor stor hos arkitektene bak EnTek, den kommende Energi- og Teknologibygningen ved Universitet i Bergen(UiB), da magasinet rangerte prosjektet blant verdens ni beste. På listen finner man tungvektere innen arkitektur og universiteter, og det har gjort gleden enda større hos forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo, Astrid Seeberg.

Får internasjonal oppmerksomhet

- Jeg er veldig stolt og beæret over at vi har kommet med på en liste som denne. Det er et flott selskap vi er kommet i, og vi er naturligvis også veldig glade for at vår arkitektur får internasjonal oppmerksomhet. Prosjektet ble til i samarbeid med Arkitektgruppen Cubus, og vi vant jo nettopp på grunn av vår arkitektur. Vi var allerede stolte av prosjektet, med det er klart dette er en ekstra fjær i hatten. Det er arbeidet veldig hardt av mange mennesker for å skape en ny bygning til UiB, og vi er sikre på at vi har formgitt en arkitektur som vil gjøre en forskjell for alle de menneskene i Bergen som får glede av fremtidige EnTek, sier Astrid Seeberg, forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo.

Noen av de viktigste arkitektoniske grepene ved utformingen av EnTek har vært å skape åpenhet og letthet, som inviterer både universitetets daglige brukere og Bergens borgere innenfor. Ved å skape en ny inngang til universitetsområdet, danner EnTek en ny passasje mellom UiB og Bergen, og både funksjonelt som arkitektonisk skaper prosjektet en klart forbedret sammenheng i byen.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen