Isoenergi-teamet på BRD, fra venstre Morten, Geir Håvard, Pål og Børre.
Isoenergi-teamet på BRD, fra venstre Morten, Geir Håvard, Pål og Børre. (Bilde: Eirik Iveland)

– Blåseisolering er fremtiden

Det mener Børre Finsrud i Isoenergi som er debutanter på Bygg Reis Deg. – Dette er første året vi er her og vi er veldig fornøyd, både med plasseringen og oppmøtet, sier han.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det er stor pågang fra byggefirma. Uten vafler eller annen åte er de aller fleste som kommer innom Isoenergi sin stand potensielle kunder.

– Vi får relevante besøkende, dette er folk som kan ha behov for våre produkter, sier Børre.

Isoenergi blåser isolasjonen inn i veggene i stedt for å skjære til plater.

– Tilpasningen blir mer nøyaktig og det går mye raskere. To snekkere vil fort bruke en uke på en store enebolig, med vårt system tar det 6-7 timer, forteller han.

Isoenergi kjører rundt med små lastebiler, som kan isolere en komplett enebolig. Eller 500 kvm loft med 40 cm tykkelse.

– Med all tidsbruk, logistikk og opprydding blir det også billigere, sier Børre.

På nybygg leverer de meste til entreprenører og byggmestre. For etterisolering er det også en del henvendelser fra privatmarkedet.

– På et eldre hus har du gjerne to lag panel med luft i mellom. Da går de fort å fylle med blåseisolasjon. Isolasjonsmaterialet består av 80 % resirkulert glass, resten er sand. Dette er et miljøvennlig produkt, sier Børre.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen