Bobledekket mellom etasjene på Campus Aas gir stor miljøgevinst fordi man trenger mye mindre betong.
Bobledekket mellom etasjene på Campus Aas gir stor miljøgevinst fordi man trenger mye mindre betong. (Foto: Statsbygg)

Bli med og løs Byggfloken!

19 konsepter for en mer bærekraftig bygg-, anlegg- og eiendomsnæring lanseres i dag.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen omsetter årlig for 600 milliarder kroner, men står også for 40 prosent av de samlede klimagassutslippene i Norge. Byggenæringen sysselsetter en kvart million mennesker, men har hatt lav produktivitetsvekst de seneste 20 årene.

Nå har Statsbygg gått sammen med en rekke andre aktører for å finne ut hvordan det kan skapes ny og bærekraftig vekst ved å gå fra lineær- til sirkulærøkonomi.

Om arrangementet

Tid: Torsdag 13. september kl. 12.00-15.30.

Sted: Bankplassen 4 (tidligere Samtidskunstmuseet).

I innovasjonsprogrammet Byggfloken har deltakerne det seneste halvåret utarbeidet en oversikt over utfordringene i dagens verdikjede. Sammen har de utviklet 19 konsepter for en mer bærekraftig næring.

Torsdag 13. september lanseres disse konseptene på Bankplassen 4 i Oslo. Over 300 personer er så langt påmeldt.

– Jeg håper prosjektet vi inspirere andre bransjer. Satsningen føyer seg inn i europeisk tendens hvor bygg-, anlegg-, og eiendomsbransjen trer fram som foregangssektor på sirkulærøkonomi, sier Harald Nikolaissen, administrerende direktør i Statsbygg.

De 19 konseptene faller innunder hovedtemaene bestillinger, gjenbruk og bærekraftig drift. Samtidig vil digitalisering være sentralt for å drive innovasjon.

Program

12.00: Utforske konsepter.

12.30: Hei, Sirkulær økonomi v/ Cathrine Barth, Circular Norway. Hvis teknologi er svaret, hva er da spørsmålet? v/Sindre Østgård, Konsern. Om Byggfloken v/Mads Bruun Høy, Æra. En portefølje med mange svarv/Anett Andreassen, Statsbygg, Ida Winge Andersen, Rebuilding og Solveig Irgens, Direktoratet for byggkvalitet. Reformater v/Kirsti Strømstad, Æra.

13.10: Parallelle presentasjoner av alle konseptene.

14.30: Grønn vekst i byggebransjen v/Per Espen Stoknes, BI. Nøkkel til en bedre bestilling v/ adm. dir. Harald Nikolaisen, Statsbygg.

15:30: Avslutning.

Om Byggfloken

  •  Betegnelsen floke brukes i innovasjonsfaget om utfordringer som verken bransje eller samfunnet kan løse alene. Tidligere norske flokeprogram har blant annet sett på nye løsninger for å redusere matsvinn, forurensning og bruk av plast.
  • Bak Byggfloken står Statsbygg, buildingSMART, Æra Strategic Innovation og Circular Norway og 22 andre aktører innen kommersiell, offentlig og frivillig virksomhet.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen