Block Watne og Hitachi inngår samarbeidsavtale

Block Watne og Hitachi inngår samarbeidsavtale

Block Watne og Hitachi Power Tools Norway har inngått en samarbeidsavtale om levering av spikerpistoler til alle Block Watnes 300 tømrere og lærlinger i Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Spikerpistoler og kompressorer leveres direkte av Hitachi, mens øvrige Hitachi-produkter, som MFT maskinspiker og festemidler samt Hitachi elektroverktøy, kjøpes gjennom utvalgte forhandlere i nærheten av Block Watnes byggeplasser i Øst, Syd, Vest og Midt-Norge.

Hitachi Fleet Control

Avtalen er den første i verden som benytter nyutviklede «Hitachi Fleet Control», en webbasert tjeneste som gjør det mulig for kunder i Norden å få tilgang til over 100 ulike Hitachi-verktøy for leasing i 2, 3 eller 4 år. Løsningen gir kunden en fullstendig oversikt over hvem i selskapet som disponerer hvilke verktøy og sikrer samtidig service og håndtering i nært samarbeid med forhandlere over hele landet.

Valg av Hitachi som leverandør

Et viktig kriterie for valg av Hitachi som leverandør, er muligheten til å benytte høytrykk spikerpistoler, med lavere vekt, redusert rekyl og bedre ergonomi sammenlignet med ordinære lavtrykk spikerpistoler.

- Som en av Norges største boligbyggere ønsker vi å tilby våre tømrere verktøy som gjør det mulig for dem å sikre høy kvalitet i byggearbeidet samtidig som risiko for belastningskader er lavest mulig. Hitachi høytrykk spikerpistoler gjør jobben lettere – bokstavelig talt – og de av våre medarbeidere som har testet verktøyene i en 3-måneds periode er svært fornøyde, sier innkjøpssjef Åge Willy Bergerseter i Block Watne.

Sykefraværet i norsk byggevarebransje

Sykefraværet i norsk byggevarebransje har i mange år ligget høyere enn i andre bransjer. Verktøy som tar hensyn til faktisk bruksituasjon og reduserer faren for overbelastning er viktige elementer i HMS-arbeidet på den enkelte byggeplass.

- Gjennom å tilby et komplett sortiment av høy og lavtrykk spikerpistoler, kan vi anbefale verktøy som er optimale til den enkelte håndverkers bruk – noe som ikke minst er viktig for kunder som er opptatt av å legge til rette for kontinuerlig drift på byggeplassen, uttaler adm. direktør i Hitachi Power Tools Norway, Thomas M. Kristensen.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen