Boligbyggingen i Norge - den høyeste på mange år
(Bilde: Johnny Syversen.)

Boligbyggingen i Norge - den høyeste på mange år

Tall fra Boligprodusentenes Forening viser at boligbyggingen i Norge ikke har vært så høy på mange år. – Våre tall for juli og august viser at både salget og igangsettingen av nye boliger fortsetter den positive trenden fra juni, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Dobbelt så stort salg av leiligheter

Etter årets første åtte måneder ser vi en økning i salget på 24 % målt mot samme periode i fjor, mens igangsettingen viser en vekst på 34 % i samme periode.

Salget av leiligheter ligger 57 % over samme periode i fjor. Salget av eneboliger ligger på samme nivå, mens småhus har en økning på 6 %.

Igangsettingen av leiligheter hittil i år ligger hele 92 % over samme periode i fjor, mens småhus og eneboliger har økt hhv 8 % og 1 %.

- De siste 12 månedene er det igangsatt nesten 30 000 nye boliger. Det er det høyeste nivået på mange år, sier Jæger.  - Det er igangsetting av leiligheter som er hovedgrunnen til økningen. Det er regionale forskjeller. Akershus har en god aktivitet, mens det i Rogaland har roet seg betraktelig, sier Jæger.

-  Det er nå viktig at alle nyvalgte kommunestyrer i landet holder fokus på boligbyggingen fremover. - For å møte befolkningsveksten må det reguleres store arealer til bolig i årene som kommer. Dette blir en av kommunenes viktigste oppgaver, avslutter Jæger.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen