Brukertester veiviser for byggesøknader

Brukertester veiviser for byggesøknader

De neste månedene skal Direktoratet for byggkvalitet brukerteste veiviseren ”Veien til komplett byggesøknad”. Syv kommuner er valgt ut til å teste veiviseren hos sine innbyggere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veiviseren skal gjøre det enklere for privatpersoner å finne ut hva de sette seg inn i før de kan bygge på egen eiendom, og hvordan lage en komplett byggesøknad for søknadspliktige tiltak uten ansvarsrett.

- Vi håper veiviseren kan hjelpe folk med å bedre forstå søknadsprosessen, og at mange vil komme med innspill i testperioden slik at vi kan gjøre den enda bedre, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

Kommunene som har takket ja til å teste veiviseren blant sine innbyggere er Asker, Hamar, Kongsberg, Lenvik, Nedre Eiker, Ringebu og Tana. I samarbeid med direktoratet, får disse kommunene også muligheten til å teste ut et forenklet søknadsskjema for tiltak uten ansvarsrett og for nabovarsling.

Flere kan teste

Alle andre kommuner og søkere eller innbyggere som ønsker det, er velkommen til å brukerteste den nye veiviseren og gi oss innspill om hvordan den kan gjøres bedre.

Veiviseren finner du her.

Prosjektet gjennomføres sammen med Designit Oslo.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen