Brukertester veiviser for byggesøknader

Brukertester veiviser for byggesøknader

De neste månedene skal Direktoratet for byggkvalitet brukerteste veiviseren ”Veien til komplett byggesøknad”. Syv kommuner er valgt ut til å teste veiviseren hos sine innbyggere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veiviseren skal gjøre det enklere for privatpersoner å finne ut hva de sette seg inn i før de kan bygge på egen eiendom, og hvordan lage en komplett byggesøknad for søknadspliktige tiltak uten ansvarsrett.

- Vi håper veiviseren kan hjelpe folk med å bedre forstå søknadsprosessen, og at mange vil komme med innspill i testperioden slik at vi kan gjøre den enda bedre, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

Kommunene som har takket ja til å teste veiviseren blant sine innbyggere er Asker, Hamar, Kongsberg, Lenvik, Nedre Eiker, Ringebu og Tana. I samarbeid med direktoratet, får disse kommunene også muligheten til å teste ut et forenklet søknadsskjema for tiltak uten ansvarsrett og for nabovarsling.

Flere kan teste

Alle andre kommuner og søkere eller innbyggere som ønsker det, er velkommen til å brukerteste den nye veiviseren og gi oss innspill om hvordan den kan gjøres bedre.

Veiviseren finner du her.

Prosjektet gjennomføres sammen med Designit Oslo.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen