Brukertester veiviser for byggesøknader

Brukertester veiviser for byggesøknader

De neste månedene skal Direktoratet for byggkvalitet brukerteste veiviseren ”Veien til komplett byggesøknad”. Syv kommuner er valgt ut til å teste veiviseren hos sine innbyggere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veiviseren skal gjøre det enklere for privatpersoner å finne ut hva de sette seg inn i før de kan bygge på egen eiendom, og hvordan lage en komplett byggesøknad for søknadspliktige tiltak uten ansvarsrett.

- Vi håper veiviseren kan hjelpe folk med å bedre forstå søknadsprosessen, og at mange vil komme med innspill i testperioden slik at vi kan gjøre den enda bedre, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

Kommunene som har takket ja til å teste veiviseren blant sine innbyggere er Asker, Hamar, Kongsberg, Lenvik, Nedre Eiker, Ringebu og Tana. I samarbeid med direktoratet, får disse kommunene også muligheten til å teste ut et forenklet søknadsskjema for tiltak uten ansvarsrett og for nabovarsling.

Flere kan teste

Alle andre kommuner og søkere eller innbyggere som ønsker det, er velkommen til å brukerteste den nye veiviseren og gi oss innspill om hvordan den kan gjøres bedre.

Veiviseren finner du her.

Prosjektet gjennomføres sammen med Designit Oslo.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen