Brukertester veiviser for byggesøknader

Brukertester veiviser for byggesøknader

De neste månedene skal Direktoratet for byggkvalitet brukerteste veiviseren ”Veien til komplett byggesøknad”. Syv kommuner er valgt ut til å teste veiviseren hos sine innbyggere.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Veiviseren skal gjøre det enklere for privatpersoner å finne ut hva de sette seg inn i før de kan bygge på egen eiendom, og hvordan lage en komplett byggesøknad for søknadspliktige tiltak uten ansvarsrett.

- Vi håper veiviseren kan hjelpe folk med å bedre forstå søknadsprosessen, og at mange vil komme med innspill i testperioden slik at vi kan gjøre den enda bedre, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

Kommunene som har takket ja til å teste veiviseren blant sine innbyggere er Asker, Hamar, Kongsberg, Lenvik, Nedre Eiker, Ringebu og Tana. I samarbeid med direktoratet, får disse kommunene også muligheten til å teste ut et forenklet søknadsskjema for tiltak uten ansvarsrett og for nabovarsling.

Flere kan teste

Alle andre kommuner og søkere eller innbyggere som ønsker det, er velkommen til å brukerteste den nye veiviseren og gi oss innspill om hvordan den kan gjøres bedre.

Veiviseren finner du her.

Prosjektet gjennomføres sammen med Designit Oslo.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen