Årets bygg 2017, Holmen Svømmehall.
Årets bygg 2017, Holmen Svømmehall. (Foto: Olav Heggø)

Brukt på to prisvinnende byggeprosjekter

En fellesnevner for Årets bygg 2017 og Årets Trebyggeri 2017 er at begge disse massivtreprosjektene er isolert med fasadesystemet REDAIR FLEX fra ROCKWOOL.

  • Fasade
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Årets bygg 2017, Holmen Svømmehall, som er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, henter energi fra både solcelleanlegg og solfangere og fra energibrønner i bakken. For å oppnå målet om lavest mulig energiforbruk i dette meget ambisiøse prosjektet ble REDAir FLEX valgt som isolasjonssystem - både til konstruksjonen under solcelleanlegget og til veggene for øvrig. Systemet er med på å gi svømmehallen et svært behagelig inneklima i tillegg til at steinullens gode brannhemmende egenskaper vil øke byggets brannsikkerhet.

Holmen svømmehall Bilde: Olav Heggø

Når det gjelder Årets Trebyggeri 2017, som er et boligprosjekt i Ulsholtveien på Furuset, er dette Oslo Kommunes første FutureBuilt prosjekt. Prosjektet er et av de største gjennomførte boligprosjektene med prefabrikkerte massivtreelementer i Norge. Ytterveggene ble isolert med REDAir FLEX og systemet var en viktig bidragsyter for å oppnå passivhusstandard på hele prosjektet- som består av en helt ny boligdel med leiligheter i rekkehusform foruten en rehabilitering av et tidligere institusjonsbygg.

Holmen svømmehall Foto: Olav Heggø

– Vi i ROCKWOOL er svært stolte over at fasadesystemet REDAir FLEX har fått et så godt fotfeste i markedet, forteller marketingsjef Torkel Wæringsaasen hos ROCKWOOL. 

– REDAir FLEX er et ventilert fasadeisoleringssystem som enkelt tilfredsstiller kravene til passivhus og andre lavenergibygg. De to prosjektene som nå har vunnet disse anerkjente byggeprisene - i knallhard konkurranse med svært mange andre kandidater - er virkelig gode eksempler på at innovativ produktutvikling er verdt å satse på, avslutter han.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen