Prof. Dr. Michael Braungart.
Prof. Dr. Michael Braungart. (Foto: Building Green )

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Den 17. oktober åpner Building Green dørene for første gang i Oslo. Her har du muligheten til å høre mange innflytelsesrike mennesker og pionerer innen bærekraftig byggeri og arkitektur. Arrangementet holdes fra den 17. – 18. oktober på Gamle Museet, og du har allerede muligheten til å forhåndspåmelde deg gratis på Building Greens hjemmeside for å sikre deg en plass.

Inspirasjon til bærekraftig byggeri, arkitektur og tenking

Målet med arrangementet er å belyse viktigheten av bærekraftig bygging og tenking, og gi deltakerne og de besøkende en god oversikt over tendenser, løsninger og utfordringer både i Norge og verden rundt. Prosjektleder i Building Green, Ditte Rosenquist, forklarer at programmet er skapt i tett samarbeid med førende aktører innen bransjen:

Sett av tid til Building Green og bli inspirert til å tenke bærekraftig. Foto: Building Green

– Vi har utviklet programmet i samarbeid med norske og internasjonale aktører. Som for eksempel Nordic Network for Tall Wood Buildings og Norwegian Green Infrastructure Network. Disse setter pionerer sammen fra inn- og utland for å snakke om fremtidige bærekraftige løsninger. Dette gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest.

Større byggekvalitet i fremtiden med sirkulær økonomi

En av årets foredragsholdere er ingen ringere enn Prof. Dr. Michael Braungart. Han inntrer Central Stage på Building Green den 17. Oktober kl. 13.50. Han er kjent for å skape produksjonsfilosofien som heter «vugge til vugge»- tankegangen. Filosofien handler om å se på materialer som et ledd i et kontinuerlig, naturlig kretsløp som fortsetter selv etter at de har tjent sitt opprinnelige formål. Det betyr blant annet at avfall omdannes til ressurser for nye generasjoner av materialer og produkter i en sirkulær økonomi. Tankegangen har fått mye oppmerksomhet innenfor bransjen, og ikke nok med det, nå etterlyser Braungart en ny definisjon av bærekraft:

Prof. Dr. Michael Braungart. Foto: Building Green

– Definisjonen er ikke revolusjonerende nok. Dette ønsker jeg å ta opp under Building Green i Oslo. Vi er nødt til å fornye oss og tenke utenfor boksen for å skape bygninger for fremtiden som er bærekraftige. Jeg ser frem til å fortsette denne debatten med dyktige pionerer innenfor arkitektur- og byggebransjen i Norge. Møtestedet, Building Green, gir en god mulighet for å lære fra hverandre.

Sirkulær økonomi blomstrer, og ombruk og sirkulære løsninger blir et hett tema på Building Green i Oslo. Blant flere foredrag og samtaler, byr Green Building A-Z på inspirasjonsforedrag og paneldebatt om fremtidens skjønne og bæredyktige bygg. Hvordan kan arkitekter og entreprenører utfordre den tradisjonelle oppfatning om at klima- og miljøvennlige bygg er kjedelige bygg? Hør mer om sirkulær økonomi som virkemiddel til dette, den 17. oktober kl. 15.20 på Central Stage.

Fakta om Building Green Oslo 2018

  • Møtestedet ble startet opp i 2011, og holdes årlig i Aarhus og København.
  • For aller første gang holdes Building Green Oslo i Norge på det Gamle Museet, Dronningens gate 4 i Oslo sentrum, den 17. oktober og 18. oktober 2018.
  • Møtestedet sikrer et unikt møtested for bygge- og arkitekturbransjen, hvor misjonen er å belyse viktigheten av bærekraftig bygging og tenking.
  • Building Green er både en utstilling av bærekraftige produkter og løsninger, samt en plattform for kunnskapsdeling og idémyldring mellom de besøkende og utstillerne, og med både nasjonale og internasjonale foredragsholdere, relevante debatter, og mye mer.
  • For å sikre at hele bransjen kommer i tale har de startet opp flere samarbeid, blant andre med nettverksorganisasjonen OREEC, eiendomsforvalter Omsorgsbygg og miljøstiftelsen Bellona.
  • Programmet til Building Green i Oslo er mulig å se på arrangementets hjemmeside.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen