BuildingSMART inviterer til årets viktigste konferanse

BuildingSMART inviterer til årets viktigste konferanse

Temaet for årets store BIM-begivenhet den 21. april 2016 er hvordan alle leddene i den lange verdikjeden som utgjør et byggeprosjekt kan plukke opp metodikk, verktøy og prosesser, og begynne å bruke åpenBIM i dag.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– På årets konferanse ønsker vi å dreie det tunge fokuset vi har hatt på avansert kommunikasjon og kompleks teknologi de seneste årene, til heller å se nærmere på de mer menneskelige og praktiske aspektene i gjennomføringen og prosessen. Vi vil vise at åpenBIM ikke bare er for de store prosjektene, at åpenBIM ikke nødvendigvis krever verken spesialistkompetanse, kostbare verktøy eller dedikerte ressurser, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge.

- ÅpenBIM er for alle. På årets konferanse vil vi derfor ta tak i løsninger, idéer, metodikk og verktøy som deltagerne kan ta i bruk når de er tilbake på kontoret 22. april, legger Skinnarland til.

Nå kommer BIM-kravene

Arrangementskomiteen trekker også fram at de store, offentlige byggherrenes krav til bruk av åpenBIM på alle plan i sine prosjekter, trer i kraft i løpet av inneværende år.

– Det er ingen tvil om at 2016 vil bli stående som det året da digitaliseringsbølgen for alvor feide inn over Norge. Om åpenBIM ikke har vært et bastant krav fra før av, blir det det fra og med i år. Jeg vil derfor på det sterkeste oppfordre alle som ennå ikke er kommet skikkelig i gang med åpenBIM om benytte denne gyldne anledningen til å få et grundig innblikk i hva som med enkle midler og verktøy er mulig å få til. Ikke minst vil det blir rikelig anledning til å høste fruktene av andres hardt opparbeidede erfaring, sier Skinnarland.

En matnyttig og praktisk tilnærming

Arrangementskomiteen håper at alle som er - eller burde være - involverte i digitalisering og gode prosesser i hele verdikjeden til byggene, landskapet de er plassert i og infrastrukturen som binder dem sammen, vil ta turen til årets konferanse. Dette gjelder også de aktørene som ikke har vært med tidligere, de som muligens fortsatt lever i den villfarelse at åpenBIM og digitalisering ikke angår dem.

– I løpet av det siste året har det skjedd utrolig mye innen åpenBIM, og tilfanget av oppegående løsninger enhver kan ta i bruk har akselerert voldsomt. Dette er noe jeg vet mange ikke er klar over. Jeg gleder meg derfor til å presentere programmet. Fra årets konferanse vil nemlig ingen gå tomhendt hjem, avslutter Skinnarland.

Mer info om konferansen finner du her. Fristen for å melde seg er 13. april.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen