BuildingSMART inviterer til årets viktigste konferanse

BuildingSMART inviterer til årets viktigste konferanse

Temaet for årets store BIM-begivenhet den 21. april 2016 er hvordan alle leddene i den lange verdikjeden som utgjør et byggeprosjekt kan plukke opp metodikk, verktøy og prosesser, og begynne å bruke åpenBIM i dag.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– På årets konferanse ønsker vi å dreie det tunge fokuset vi har hatt på avansert kommunikasjon og kompleks teknologi de seneste årene, til heller å se nærmere på de mer menneskelige og praktiske aspektene i gjennomføringen og prosessen. Vi vil vise at åpenBIM ikke bare er for de store prosjektene, at åpenBIM ikke nødvendigvis krever verken spesialistkompetanse, kostbare verktøy eller dedikerte ressurser, sier Anstein Skinnarland, daglig leder i buildingSMART Norge.

- ÅpenBIM er for alle. På årets konferanse vil vi derfor ta tak i løsninger, idéer, metodikk og verktøy som deltagerne kan ta i bruk når de er tilbake på kontoret 22. april, legger Skinnarland til.

Nå kommer BIM-kravene

Arrangementskomiteen trekker også fram at de store, offentlige byggherrenes krav til bruk av åpenBIM på alle plan i sine prosjekter, trer i kraft i løpet av inneværende år.

– Det er ingen tvil om at 2016 vil bli stående som det året da digitaliseringsbølgen for alvor feide inn over Norge. Om åpenBIM ikke har vært et bastant krav fra før av, blir det det fra og med i år. Jeg vil derfor på det sterkeste oppfordre alle som ennå ikke er kommet skikkelig i gang med åpenBIM om benytte denne gyldne anledningen til å få et grundig innblikk i hva som med enkle midler og verktøy er mulig å få til. Ikke minst vil det blir rikelig anledning til å høste fruktene av andres hardt opparbeidede erfaring, sier Skinnarland.

En matnyttig og praktisk tilnærming

Arrangementskomiteen håper at alle som er - eller burde være - involverte i digitalisering og gode prosesser i hele verdikjeden til byggene, landskapet de er plassert i og infrastrukturen som binder dem sammen, vil ta turen til årets konferanse. Dette gjelder også de aktørene som ikke har vært med tidligere, de som muligens fortsatt lever i den villfarelse at åpenBIM og digitalisering ikke angår dem.

– I løpet av det siste året har det skjedd utrolig mye innen åpenBIM, og tilfanget av oppegående løsninger enhver kan ta i bruk har akselerert voldsomt. Dette er noe jeg vet mange ikke er klar over. Jeg gleder meg derfor til å presentere programmet. Fra årets konferanse vil nemlig ingen gå tomhendt hjem, avslutter Skinnarland.

Mer info om konferansen finner du her. Fristen for å melde seg er 13. april.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen