Byggavfallskonferansen 2017 kommer i februar

Byggavfallskonferansen 2017 kommer i februar

Programmet for Byggavfallskonferansen 2017 er nå klart og det er åpnet for påmelding. Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo, åpner konferansen.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[img id="1"]

Foredragsholderne, som arbeider med bygg- og anleggsavfall i offentlige og private virksomheter fra alle deler av landet, skal blant annet gi svar på spørsmålene: Hvilke rammebetingelser må bygg- og anleggsbransjen forholde seg til i fremtiden? Hva betyr økodesign og sirkulær økonomi for utvikling og innovasjon innen bygg- og anleggsbransjen? Hvilke konkrete tiltak skal gjennomføres i fremtidens bygg- og anleggsbransje på kort og lang sikt?

- Miljøutfordringene som bygg- og avfallsbransjen skal løse gjør at vi må stille mange spørsmål. Men det er viktig for oss at deltakerne drar hjem med flere svar enn spørsmål, sier Lise Kolberg i COWI AS.

- Vi mener vi har lykkes med å skape et spennende program som kan inspirere deltakerne slik at de kan bidra til å gjøre bygg- og anleggsbransjen enda mer fremtidsrettet og foroverlent. Bygg- og anleggsbransjen, som håndterer svært store ressurser i form av ulike avfallstyper, har en helt spesiell rolle i fremtidens sirkulære økonomi. Avfall er jo fremtidens råvarer, fortsetter Lise Kolberg, som er sekretariatsleder for Byggavfallskonferansen 2017.

[img id="2"]

Konferansen arrangeres i Oslo kongressenter 7. og 8. februar 2017. Den årlige konferansen arrangeres for niende gang og det forventes rundt 300 deltakere når ulike aktører fra bygg- og anleggsbransjen, avfallsbransjen og myndigheter samles i Oslo Kongressenter.

Konferansen arrangeres av Miljødirektoratet, Byggenæringens Landsforening, Norges geologiske undersøkelse, RENAS, Norsk Gjenvinning, NELFO, Rådgivende Ingeniørers Forening, Norsk Kommunalteknisk Forening og COWI.

For påmelding og program, gå inn på www.norsas.no.

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen