Årets NOBBer: Jotul AS
Årets NOBBer: Jotul AS (Bilde: Bygg Reis Deg)

Byggenæringen samles på Bygg Reis Deg

Flere aktører i byggenæringen arrangerer konferanser, seminarer og møter i forbindelse med Bygg Reis Deg. Blant disse er NOBB-konferansen og Tredagen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NOBB-konferansen

NOBB-konferansen samlet over 200 deltagere torsdag 19. oktober. Her var tematikken naturlig nok digitalisering. Norsk Byggevarebase (NOBB) er ikke lenger kun en produktdatabase for leverandør og handel, men en informasjonsdatabase for alle produkter et bygg er satt sammen av. Viktigheten av digitale produktdata, digitalisering av byggeprosessen og standarder for digital informasjonsflyt var en del av programmet.

Årets NOBBer ble også kåret. Prisen gikk til Jøtul AS, og begrunnelsen var at bedriften har lagt mye innsats i å heve kvaliteten på sine produktdata i NOBB. De bruker NOBB aktivt som et viktig ledd i sin kunderelasjon, og viser evne og vilje til å oppfylle markedets krav til korrekt vareinformasjon. Vinneren bruker NOBB-Kontrakt, og har meget god dekning på bilder og dokumentasjon på sine nærmere 3000 varer i NOBB.

Tredagen

19. oktober ble seminaret Trebaserte industrielle løsninger - Tredagen også avholdt på Thon Hotel i sammenheng med Bygg Reis Deg. En rekke aktører stod på scenen og presenterte næringens syn på markedsmuligheter og hvordan de industrielle løsningene møter kravene i dagens marked i forhold til trebaserte industrielle konsepter.

Det økende fokuset på bærekraftige og kostnadseffektive løsninger har gjort trebaserte industrielle konsepter populært. Det er både fordeler og ulemper ved å benytte treverk. På seminaret gikk tematikken i trebaserte og hybride løsninger i forhold til lydisolasjon, bruk av massivt tre i massive konstruksjoner, overflatebehandling, samt flere andre tema relevante for byggenæringens fremtid. Et tydelig budskap var at det finnes et stort potensiale når det kommer til bruk av trebaserte industrielle løsninger.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen