Årets NOBBer: Jotul AS
Årets NOBBer: Jotul AS (Bilde: Bygg Reis Deg)

Byggenæringen samles på Bygg Reis Deg

Flere aktører i byggenæringen arrangerer konferanser, seminarer og møter i forbindelse med Bygg Reis Deg. Blant disse er NOBB-konferansen og Tredagen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NOBB-konferansen

NOBB-konferansen samlet over 200 deltagere torsdag 19. oktober. Her var tematikken naturlig nok digitalisering. Norsk Byggevarebase (NOBB) er ikke lenger kun en produktdatabase for leverandør og handel, men en informasjonsdatabase for alle produkter et bygg er satt sammen av. Viktigheten av digitale produktdata, digitalisering av byggeprosessen og standarder for digital informasjonsflyt var en del av programmet.

Årets NOBBer ble også kåret. Prisen gikk til Jøtul AS, og begrunnelsen var at bedriften har lagt mye innsats i å heve kvaliteten på sine produktdata i NOBB. De bruker NOBB aktivt som et viktig ledd i sin kunderelasjon, og viser evne og vilje til å oppfylle markedets krav til korrekt vareinformasjon. Vinneren bruker NOBB-Kontrakt, og har meget god dekning på bilder og dokumentasjon på sine nærmere 3000 varer i NOBB.

Tredagen

19. oktober ble seminaret Trebaserte industrielle løsninger - Tredagen også avholdt på Thon Hotel i sammenheng med Bygg Reis Deg. En rekke aktører stod på scenen og presenterte næringens syn på markedsmuligheter og hvordan de industrielle løsningene møter kravene i dagens marked i forhold til trebaserte industrielle konsepter.

Det økende fokuset på bærekraftige og kostnadseffektive løsninger har gjort trebaserte industrielle konsepter populært. Det er både fordeler og ulemper ved å benytte treverk. På seminaret gikk tematikken i trebaserte og hybride løsninger i forhold til lydisolasjon, bruk av massivt tre i massive konstruksjoner, overflatebehandling, samt flere andre tema relevante for byggenæringens fremtid. Et tydelig budskap var at det finnes et stort potensiale når det kommer til bruk av trebaserte industrielle løsninger.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen