Bygger et av Europas største næringsbygg i tre
(Illustrasjon: Helen & Hard )

Bygger et av Europas største næringsbygg i tre

Finansparken er det nye hovedbygget til SR-Bank som bygges i Bjergsted, bygget blir et av de største næringsbygg i tre i Europa.

  • Tre
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Finansparken er det nye hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank. Med et totalareal på 22.600 kvm blir dette Norges største næringsbygg basert på tre som bærende konstruksjoner. Byggestart var 1. november 2016. Bygget skal tas i bruk i november 2019.

Trekonstruksjon BREEAM Exellent

Valget av trekonstruksjon er resultat av arkitektkonkurransen. Vinnerutkastet til Helen & Hard hadde tre som bærende konstruksjon. Vi mener trekonstruksjonen henger svært godt sammen med navnet til bygget, Finansparken i Bjergsted. For SpareBank 1 SR-Bank er det også viktig at bygget er godt tilpasset den eksisterende trehusbebyggelsen i området, som er en del av Gamle Stavanger. Bygget har dessuten klar tilknytning til Bjergstedparken, blant annet ved et parkanlegg på sørsiden av Finansparken – og ved å dra «parken inn i bygget». Begge deler var viktig for juryen som valgte konseptet blant mange gode arkitektforslag.

Høy miljøprofil

Trekonstruksjon er et godt valg for miljøet, både i kraft av å være enkelt nedbrytbart og ikke minst som miljøfaktor i et innemiljø. Valget av trekonstruksjon gjør at vi sertifiserer bygget til nivået BREEAM Exellent, det nest høyeste nivået for miljøsertifisering av bygg.

  Illustrasjon: Helen & Hard

Finansparken i Bjergsted blir sju etasjer høyt på det høyeste i nord mot Bjergstedparken, 13.400 kvadratmeter BRA over bakken. Tre etasjer i betong under bakken. Totalt ca 23.000 m2.

Det er høy miljøprofil i prosjektet med trekonstruksjon, sedumdekke på taket, lav parkeringsandel, god dekning for sykkelparkering med garderobefasiliteter, og bilpark til ansatte som trenger bil i forbindelse med jobboppdrag.

BUILDING GREEN/26. september 2018

Building Green: Bli inspirert til å tenke bærekraftig

Snart åpner dørene til lanseringen av Building Green i Oslo. Arrangementet holdes på prisbelønte Gamle Museet hvor bærekraftige produkter, tanker og løsninger innen arkitektur og bygg blir satt på dagsorden. Building Green gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest. Les hele saken

POWERHOUSE/26. september 2018

Forskningssenteret ZEN inn i Smart by Powerhouse

Arbeidet med å utvikle en veileder for smarte bygg, Smart by Powerhouse, er godt i gang. – For å ta hensyn til områdeperspektivet og øke innsikten rundt responsive bygg, er også forskningssenteret ZEN (Zero Emission Neighbourhood in Smart Cities) engasjert, sier daglig leder for Powerhouse, Rune Stene. Les hele saken

Til toppen