Bærekonstruksjonen i Nordre gate 20-22 vil bli i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen.
Bærekonstruksjonen i Nordre gate 20-22 vil bli i massivtre i stedet for den tradisjonelle betongen. (Illustrasjon: Alliance arkitekter)

Bygger grønne leiligheter i massivtre

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Nordre Gate Utvikling AS (Infill AS/ Aspelin Ramm Eiendom) om oppføring av 40 energi- og miljøvennlige leiligheter i massivtre i Nordre Gate 20-22 på Grünerløkka i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise på 125 millioner kroner ekskl. mva.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Oppdraget omfatter rivning av eksisterende bebyggelse og oppføring av nytt leilighetsbygg i seks etasjer i massivtre med næring i to etasjer mot Nordre gate. Prosjektet består av to bygg, sammenkoblet med svalgang og kjeller under hele bygget. Det blir flotte utearealer med hyggelig lekeplass og vannspeil på bakkenivå samt en solfylt takhage med treningsareal, grønne soner og rekreasjonsområder for beboerne.

Miljøprosjekt

Alle leiligheter blir gjennomgående og varierer i størrelse fra 40 til 90 kvadratmeter. Det blir næringslokaler mot Nordre gate, med planlagte innvendige og utvendige arealer for servering. På en tredjedel av taket vil det vokse flotte trær og planter som også skal fungere som såkalt overvannsfordrøyning, det vil si at de tar seg av overvannet på en måte som byens avløpsnett ikke alltid klarer.

Grünerløkka skal gjøres grønnere, med et boligprosjekt for fremtiden. Et bærekraftig prosjekt med energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre.
Grünerløkka skal gjøres grønnere, med et boligprosjekt for fremtiden. Et bærekraftig prosjekt med energiklasse A, geobrønner, grønt tak og massivtre. Illustrasjon:  Alliance arkitekter

Dette blir et miljøprosjekt allerede fra oppstarten der rive- og byggearbeidene skal foregå fossilfritt. Bygget får energiklasse A med oppvarming hovedsakelig fra geobrønner. Konstruksjoner som dekker, yttervegger og bærende vegger bygges i massivtre. Overvannet vil i størst mulig grad håndteres på tomten i form av fordrøyning i grøntarealer og åpne vannspeil.

Rivning av eksisterende bebyggelse er igangsatt og byggearbeidene starter i januar 2018. Prosjekter er planlagt ferdigstilt tredje kvartal 2019.

DIGITALISERING/ 9. april 2019

Styrker sin posisjon som digitaliseringspartner til byggebransjen i Norden

Infobric utvider sortimentet av smarte digitale løsninger for å øke sikkerheten og effektiviteten i den nordiske byggebransjen. Gjennom oppkjøpet blir Tempus AS med datterselskapet Templus AB nå en del av Infobric. Les hele saken

Til toppen