Fra venstre: Hanne Embretsen, Helene Mork, Ann-Sire Fjerdingstad (ordfører) Anders Høstmælingen, Morten Hotvedt og Fredrik Staubo Jensen.
Fra venstre: Hanne Embretsen, Helene Mork, Ann-Sire Fjerdingstad (ordfører) Anders Høstmælingen, Morten Hotvedt og Fredrik Staubo Jensen. (Foto: Vestaksen Eiendom )

Bygger næringspark på 800 dekar

Den 800 dekar store Fiskumparken er klar. Beliggenheten tett inntil E134 mellom Drammen og Kongsberg er perfekt lokalisering for selskaper som betjener markedene vest for Oslo. Byggingen starter til sommeren – rett før åpningen av nye E134.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Vestaksen Eiendom står bak næringsparken som henvender seg spesielt til industri-, logistikk- og handelsbedrifter.

– Drømmekunden er Amazon. Her har vi plass til selskapets varehus for Norge, smiler administrerende direktør Morten Hotvedt som nå gir meglerne startsignal til å lansere parken i markedet.

Ordfører i vertskommunen Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad er begeistret.

– Fiskumparken er det største næringsløftet vi noen gang har gjort i vår kommune. Jeg ser fram til at bedriftene tar i bruk parken, at det etableres arbeidsplasser her og at flere bosetter seg i nærområdet. Her på Fiskum ligger alt til rette, sier ordføreren, og viser fram ferdig av- og påkjøring til E134, utsikten over Eikeren og Fiskumvannet og forteller at her er det klargjorte boligområder, skole, idrettsanlegg og jernbanestasjon rett ved. 

Fremtidsperspektiv

Ordføreren er spesielt begeistret for Vestaksens fremtidsperspektiv, at parken planlegges for teknologiske nyvinninger, for eksempel selvgående busser.

Vestaksen-sjef Morten Hotvedt bekrefter at Fiskumparken vil tilby de mest moderne løsningene og at det vil gjøre parken spesielt attraktiv for innovative og fremoverlente virksomheter. Også adkomsten er tilpasset de største og mest moderne, for her er det lagt til rette for å ta imot kjøretøy på opptil 25 meters lengde.

  Foto: Vestaksen Eiendom

– I Fiskumparken får vi 500.000 kvadratmeter bygg spesielt tilrettelagt for bedrifter innen logistikk, industri, handel, byggevare, proffhandel, kontor og lager, forteller Hotvedt som mener at beliggenheten kloss inntil E134 er perfekt. Det er timingen også. Byggingen i parken starter samtidig som den nye E134 mellom Damåsen og Saggrenda åpner. Det gir vesentlig kortere kjøretid på Europaveien som er korteste vei mellom Drammen og Haugesund.

Vest for Oslo

Vestaksen-sjefen og ordføreren er enige om at den store næringsparken på Fiskum blir et attraktivt alternativ for virksomheter som betjener markedene vestover fra Oslo, store markeder som omfatter Drammen, Kongsberg, Notodden, Ringerike, Telemark og Vestfold.

Ved inngangen til næringsparken vil det bli anlagt moderne serviceanlegg for langtransport. Det setter ordføreren stor pris på fordi det vil være et tilbud til sjåfører som i dag må finne hvileplasser «rundt omkring».

Fra venstre: Hanne Embretsen, Anders Høstmælingen, Morten Hotvedt, Ann-Sire Fjerdingstad (ordfører) Fredrik Staubo Jensen og Helene Mork. Foto: Vestaksen Eiendom

– Mens de hviler her, kan de benytte vår trenings- og aktivitetsløype, skyter Hotvedt inn, og sikter til opplevelsesparken som også skal bygges på området.

– Fiskumparken Opplevelser skal anlegges i samarbeid med «Tufteparken» som er en sosial og inkluderende arena der aktivitet og treningsglede står i fokus. Parken skal kunne benyttes av medarbeiderne i næringsparken og av tilreisende som ønsker å drive trening og være i aktivitet i sosiale og motiverende omgivelser, sier Hotvedt.

Vil bygge i tre

Vestaksens arkitekter, Astrup og Hellern AS, har solid erfaring med å utvikle næringsparker. Kontorets illustrasjoner viser terrengtilpassede løsninger for bygg og anlegg og understreker den fleksibiliteten som skal gjelde i Fiskumparken. – Vi er åpne for både salg av tomter og utleie av bygg. Og vi kan tilrettelegge for de største. Her er ingen arealbegrensninger, avslutter Hotvedt.

Ordføreren smiler tilfreds og har lagt merke til at det planlegges mye bygging i trematerialer.

– Det passer godt inn i Øvre Eiker. Og opplevelsesparken passer perfekt til vår profil som frisklivskommune, avslutter ordfører Ann Sire Fjerdingstad.

Til toppen